Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Αυτή, η ίδια πάντα προβλέψιμη, Δεξιά!..


Αποδείχτηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Μέγαρο Μουσικής, όπου η εκδήλωση στη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ότι η Δεξιά διαχρονικά παίζει τα λεφτά της στο ίδιο πάντα κερδοφόρο χαρτί.
Όπως συνέβη το, μακρυνό τώρα πια, ΄44, όταν όλα τα καθάρματα, οι απόντες του μεγάλου πατριωτικού αγώνα, συνεργάτες των Ναζί και δοσίλογοι κατέλαβαν ελέω των ξένων προστατών τους το κράτος και στήσανε τους επίσημους παρακρατικούς μηχανισμούς που ρημάξανε τον τόπο, έτσι και το, όχι και τόσο μακρυνό 1967: 
Μια ανυπόληπτη Δεξιά, παρέδωσε την εξουσία στη χούντα των συνταγματαρχών. Κι από κει που φυτοζωούσε- για τα μαύρα δεδομένα της εποχής στα κάτωχρα επίπεδα του 30%- ευτύχησε εφτά χρόνια αργότερα, να επιστρέψει…δαφνοστεφανωμένη και ακηλίδωτη, με μια υπερηχητική πλειοψηφία του 54,5%.
Ο Σαμαράς είχε τους λόγους του προχθές, όταν από το Μέγαρο, απαντώντας σε προηγούμενη αναφορά του Τσίπρα, είπε ότι δεν υπάρχει ο Καραμανλής προ και μετά δικτατορίας. Και μάλλον έχει δίκηο.
Η Δεξιά, πολύπειρη πόρνη, χαϊδεύεται πάντα με τις ακραίες εκδοχές της, όπως κάνει τώρα με τους χρυσαυγίτες, μπροστά στον κίνδυνο, ο λαός να κουβαλήσει επιτέλους την πέτρα του μέχρι την άκρη του βουνού και να τους πάρει όλους ο γερο- διάολος!..
Αδιαφορώντας για την περιπέτεια, όπου σπρώχνουν τη χώρα, αβαντάρουν απερίσκεπτα τους ζαβλακωμένους νεοναζί και τους ξεφτιλισμένους υμνητές της Χούντας που έβαψε τα χέρια της στο αίμα της Κύπρου για να μοστράρουν τώρα υπερασπιστές και πατριώτες, αυτά τα ασυνάρτητα ιδεολογικά παιδιά των προδοτών της πατρίδας!  
Κι όλα αυτά, για να αποτρέψουν με κάθε μέσο, ακόμα και με τον αφανισμό του παρακμιακού αστικού συστήματος, το οποίο κάμανε σαν τα μούτρα τους, μια δημοκρατική, προοδευτική λύση. Λογαριάζουν, πως αφού το ακροδεξιό τους χέρι θα κάνει τη βρώμικη δουλειά, θα πάρουνε πάλι, στα χέρια τους, όπως το ΄44, όπως ο Καραμανλής (το΄61) και το ΄74 ανώδυνα τη σκυτάλη. Το πολύ- πολύ οι πιο…άτακτοι απο δαύτους, να τη σώσουνε με κάναν κατ΄ οίκον περιορισμό… 
Αυτούς τους χουντικούς προδότες που ήπρεπε οι επίορκοι να στηθούν στο απόσπασμα για εσχάτη προδοσία, όταν άνοιγαν την βασιλική πόρτα στη διαρκή τουρκική απειλή και το σκυλολόϊ τους που πλούτισε με το αίμα μας, κι αραδίζει εδώ και χρόνια-ούτε καν στην υγειά μας-τα άνομα κέρδη του στις ήσυχες τράπεζες της Ελβετίας, αμνήστευσε το ΄74 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. 
Του το ξώφλησαν και με το παραπάνω, βέβαια, κάνοντάς τον με τις ψήφους τους, έξη χρόνια αργότερα, πρόεδρο της δημοκρατίας (τους).
Δεν είναι όμως, λόγος αυτός να χρωστάμε οι υπόλοιποι χάρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: