Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Καθένας ξέρει για ο,τι λέει

Όπως καταλαβαίνουμε εμείς, των χαμηλών ορόφων οι δημοσιογράφοι, πολιτικά, ζούμε την εξής αντίφαση: να΄ χει η χώρα στο τιμόνι της τον Βενιζέλο, που ακολουθεί προσωπική στρατηγική (σ.σ: στ΄ αρχίδια του η Ελλάδα) και την ίδια στιγμή, να θεωρείται αυτός ο ανίκανος ιδιοτελής η χρυσή εφεδρεία του γένους. Τι κρίμα. Λες και δεν έχωμε καλύτερους!..
Βρήκε και κάνει, όμως… Και βάζει τους «δικούς» του βουλευτές και το υπαινίσσεται κι ο ίδιος, άλλωστε, οτι πρέπει να να πάμε σε κυβέρνηση "Εθνικής Σωτηρίας" ντεμέκ, με άλλον πρωθυπουργό από τον ΓΑΠ "και μετά τα βρίσκουμε" λέει, μήπως και αποφύγει το αναπόφευκτο ιστορικό όνειδος. Κι όλα αυτά για να πάρει το κομματικό μαγαζί και να χριστεί πρωθυπουργός με σοφέρ και φρουρούς, μιαν αποφράδα ημέρα ο αυτοβαρυσήμαντος; Που τους βρήκαμε αυτούς ρε παίδες; (σ.σ: Το σύστημα δεν έχει ακόμα αποφασίσει,μεταξύ των προθύμων, αλλά, διαρκώς του υποδεικνύει λύσεις του ΓΑΠ ο οποίος αγωνίζεται να διασώσει το οικόσημο των «Παπανδρέου» ο καημένος, να μη φύγουνε κι αυτοί νύχτα όπως οι Γλίξμπουργκ απ΄ τη χώρα)
Στ΄ αρχίδια του, κι αυτουνού που θα βρεθεί μετά η χώρα. Κατοχυρώνουν όλοι θέσεις, ενόψει βαρειάς πτώχευσης.
Έτσι νομίζουν… Δεν στέργει όμως ο Σαμαράς να τον διασώσει… Δε ξέρει κανείς πια τι απ΄ όλα έχουν οι άνθρωποι αυτοί μες το μυαλό τους. Δε θέλει, κατά πως φαίνεται ο πρόεδρος της ΝΔ να μοιραστεί με τον Γ. Παπανδρέου αυτό το βαρύ φορτίο και για την ώρα αρνείται τη συγκυβέρνηση, χωρίς όμως να έχει αξιόπιστες λύσεις. Όσο καλών προθέσεων κι αν είναι ο παληομοδίτης εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα ηγείται ενός αδύναμου ιδεολογικά κόμματος πλιατσικολόγων που δεν ημπορεί να καταλάβει τη δυσκολία της συγκυρίας.
Η λύση είναι οι εκλογές. Και μάλλον εκεί θα πάμε. Αυτήν την αγριότητα που ζούμε όμως, να την αποφασίσουμε εμείς ή να την αρνηθούμε! Αλλά, όχι με κινδυνολογία! Να΄ χουμε τα δεδομένα, λέμε. Τριακόσιες χιλιάδες ψυχές οι Ισλανδοί και διδάσκουνε αξιοπρέπεια.
Θα μας γυρίσουνε στις σπηλιές, για θα γίνουμε επιτέλους ανθρώποι;
Το γεγονός ότι η αχαμνή Αριστερά δεν υπάρχει σε τούτον τον προβληματισμό, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: