Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

"Ήταν μια ωραία συνεδρίαση"...(ΓαΠ)

Για 48 ώρες η αδιάφορη για τον κοινωνικό χαλασμό που αφήνει πίσω της πολιτική ελίτ της χώρας, παρέα με τους ιδρυματικούς, στην καλύτερη περίπτωση, δημοσιογράφους, κράταγε την ανάσα της, εν αναμονή των αποφάσεων του πρωθυπουργού Γ.Α. Παπανδρέου που κατάφερε και πάλι να πατήσει τα κορδόνια του.
Στήθηκε για λίγες ώρες ένα αγωνιώδες υπερθέαμα, μέχρι να υποχωρήσουν τα νερά και να φανεί οτι το ζητούμενο, ήταν ποιό, ακριβώς;
Εσωκομματικές συμφωνίες κορυφής, την ώρα που το μαγαζί πνέει τα...ολοίσθια! Προφανώς για διανομή ρόλων.
Και ασκήσεις ισορροπιών στα οικονομικά ρετιρέ, που αφήνουν προσδοκίες βάσιμες, στους ξελιγωμένους εγχώριους παράγοντες, οτι, όλοι δικαιούνται ένα κομμάτι της πίτας, τώρα που η χώρα βγαίνει κοψοχρονιά στο σφυρί.
Ατομικές απελπισίες των προθύμων- "δεν ξανακάνω φυλακή" κι άλλα τέτοια ηρωϊκά...μετά τις οριστικές διαψεύσεις για "υπουργικό"- και πάλι, ιδιωτικές χαρές για τα ευεργητημένα κοστούμια της ορκωμοσίας. Απειλές ανεκτέλεστες και αδιέξοδοι θυμοί. Με τόσους ανέργους την ίδια στιγμή κι εξαθλιωμένους συνταξιούχους. Με τόση απελπισία να στάζει στο πληγωμένο σώμα της ασυνάρτητης χώρας...
Και, μόνιμη επωδός, η θλιβερή κουστωδία των εθελόδουλων βουλευτών, που περιφέρει τα θλιβερά ράκη της- "μέμνησο πρόεδρε ΓαΠ!"-εκλιπαρώντας στην εξώπορτα της Βουλής, τη σωτήρεια συμπάθεια του αρχηγού, προκειμένου ν΄ αντέξει το απαρηγόρητο άχθος της ταπεινής διαδρομής της.
Τι άτεχνος θίασος!..
Ανάθεμα την ώρα που γίνηκα δημοσιογράφος κι αρνήθηκα τις συνήθειες μιας "ατάλαντης" ζωής που ξυπνάει νωρίς το πρωί κι επιστρέφει σπίτι απομεσήμερο, με προβλέψιμο ωράριο και λιγότερη αηδία στις τακτοποιημένες αποσκευές της.

Τα σενάρια, βεβαίως στο γήπεδο του ρεαλισμού, είναι όλα βάσιμα: απο την συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, με χαρτί την "διευθέτηση του χρέους" που συζητείται ερήμην μας μας, κατά τον ΓαΠ, μέχρι τις πρόωρες κάλπες. Το σύστημα που μας κυβερνά- με την ψήφο μας, μην ξεχνιόμαστε, οι αγανακτισμένοι...-έχει λύσεις να μεταθέτει χρονικά και ποιοτικά, τουτέστιν σε ξένες πλάτες, την οργή μας.

2 σχόλια:

John Truth είπε...

Λέγομαι Γιάννης Αλήθειας και μετά από 3ετή έρευνα έχω καταλήξει και έχω προτείνει την εφαρμογή ενός νέου πολιτικού συστήματος το οποίο συνοδεύω από ένα πλήρες σχέδιο Συντάγματος.
Ανάμεσα σε αυτά που προτείνω και με αφορμή το πόσοι πρέπει να ψηφίσουν σήμερα το "μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστηκό νόμο" και αύριο έναν άλλο άνομο "νόμο" έχω προτείνει αφενός μεταξύ άλλων εκτός της εφαρμογής ενιαίου ψηφοδελτίου ανά εκλογική περιφέρεια με μονοσταυρία, απεμπλοκή της διαδικασίας εκλογής βουλευτών και συμβούλων με τους Πρωθυπουργός, περιφερειάρχες και Τοπικούς Διοικητές (ΟΤΑ) καθώς και διαφοροποίηση του χρόνου θητείας (3 χρόνια οι πρώτοι και 5 οι δεύτεροι)κλπ, την αναγκαιότητα καθιέρωσης της αυξημένης πλειοψηφίας (3/5)* για κάθε απόφαση (νομίζω ότι όλες οι αποφάσεις είναι εξίσου σημαντικές και δεν αφήνεις περιθώρια για πολιτικά παιχνίδια)
*Σημ. Η έννοια του 3/5 δεν είναι τυχαία. Στηρίζεται στην έννοια της "χρυσής τομής" ή και "χρυσού αριθμού Φ" που "κατ οικονομία τον επαληθεύει. Το πιο σωστό και πιο κοντά στο "Φ" είναι το ποσοστό του 61,8%. (100/61,8 =1,618 (σύνολο προς πλειοψηφία) το ίδιο και το υπόλοιπο 61,8/38,2=1,618)(πλειοψηφία προς μειοψηφία)
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Γιάννης Αλήθειας
email: ikpat58@gmail.com
www.john-truther.blogspot.com

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Γειά σου Γιάννη Αλήθεια με τις ιδέες σου!