Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

"Έντιμε άνθρωπε/ χωρίς ψυχή..."

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση που μοιάζει περισσότερο με απολογία, ο φίλεργος πράγματι, πρόεδρος της Ένωσής μας Πάνος Σόμπολος, δηλώνει πως ύστερα από τρεις διαδοχικές θητείες και σχεδόν έξη χρόνια στο τιμόνι της, αποσύρεται από την ενεργό συνδικαλιστική δράση.

«Μας φύλαγε για πεσκέσι-αντιγράφω από αλλού, συμφωνώντας βεβαίως!-την ουσιαστική του πρόταση: μείωση κατά 10% σε όλους τους μισθούς κάτω από 1.300 ευρώ». Ό,τι, δηλαδή ζητούσαν μέχρι σήμερα οι εργοδότες και με επιχειρηματολογία ταυτόσημη με εκείνη της κορυφαίας επιχειρηματικής τριανδρίας: Ψυχάρη, Μπόμπολα και Αλαφούζου!

Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτός ο τύπος, μέχρι πριν από λίγες μέρες μας καλούσε να κάνουμε απεργίες (και 4ήμερη ακόμα!) επειδή δεν μπορούσανε λέει, να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις των εργοδοτών! Υποκρισία και κοροϊδία σε όλο τους το μεγαλείο - και μάλιστα κατάστηθα!

Στην τελευταία (;) του ανακοίνωση, «πουλώντας» μιαν… εγνωσμένου κύρους γιαουρτωμένη ανιδιοτέλεια κι έναν παρωχημένο διδακτισμό συνιστά, με την εντελώς αβάσιμη αίσθηση του ανθρώπου που έχει επιτελέσει το καθήκον του, ότι «κάποτε θα πρέπει να μάθουμε να φεύγουμε από τα αξιώματα».

Προφανώς. Αφού προηγουμένως τόσα χρόνια, υπηρετήσουμε πειθήνια τη «σωστή»πλευρά…

Άε στο καλό κυρ- Πάνο! Μη σε κρατούμε άλλο. Ελαφρύ το "συνδικαλιστικό" χώμα που θα σε σκεπάζει. Και μη σε διαδεχθεί κανείς σαν κι ελόγου σου στον εκμαυλισμένο και ταλαιπωρημένο μας κλάδο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: