Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Μέτωπο!

Δε ξέρω γιατί διαλεξε τις προάλλες τη Σαλονίκη, αλλά, κάνοντας ένα σερί καλών εμφανίσεων τελευταία, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε αυτό που περιμένουνε ν΄ ακούσουν, όσοι στις παρέες τους διαπιστώνουν απο καιρό οτι, τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών, ήρθε η ώρα για ένα νέο ΕΑΜ. Ένα νέο Πατριωτικό Κίνημα δηλαδή, απο τη λαϊκή ΔΕξιά μέχρι το άλλο άκρο, που θα αντισταθεί σε αυτήν την δεινή οικονομική κατοχή όπου μας εγκλώβισε ο δοσίλος Γιωργάκης Παπανδρέου, ο εντολοδόχος της Τρόϊκας Γ. Παπακωνσταντίνου και οι ατάλαντοι όσο και ανίκανοι υπουργοί της κυβέρνησής του, αυτά τα πλουμισμένα ανδρείκελα που παριστάνουν ακόμα τους καμπόσους αναιδώς, μες τη μούρη μας!
Οι αντιστοιχίες αν το καλοσκεφτείς αρμόζουν...
Το ΄40, τα παράσιτα που παρίσταναν την "αστική τάξη" της χώρας, μας εγκατέλειψαν μαζί με τους Εγγλέζους προστάτες τους. Κι έμεινε σε τούτα τα χώματα η Αριστερά που δεν είχε λεφτά ν΄ αγοράσει εισιτήριο κι έτσι με το ΚΚΕ μπροστά οργάνωσε τον κόσμο για να μην αφανιστεί απο την πείνα.
Σήμερα, τα ίδια παράσιτα, έχουνε βγάλει τα λεφτά τους έξω,στους απάνεμους λειμώνες της Ελβετίας και, μιας και δεν κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους, κάθονται στο τζάκι τους κι απολαμβάνουν με θράσσος τη νέα οικονομική αυτή τη φορά, κατοχή. Απομένει συμπεραίνω, και πάλι στην Αριστερά να οργανώσει την Αντίσταση στο νέο Τσολάκογλου, αυτόν τον ασυνάρτητο και συνθηκολογημένο Γιωργάκη Παπανδρέου και τους ομοίους του που προδίνουν χωρίς ίχνος ντροπής τον τόπο. Να εμπνεύσει η Αριστερά τη νέα γεννιά, να δώσει κουράγιο στους καθημαγμένους πολίτες και κυρίως να αφήσει τα λόγια και να σχεδιάσει πως θα βγούμε-ΟΛΟΙ μαζί, χωρίς να λείπει κανείς!-απο τούτον τον κυκεώνα! Αν το καταφέρουμε αυτό, θα΄ χωμε λέω μετά καιρό να σφαχτούμε ξανά μεταξύ μας...
Για την ώρα, οφείλουμε στον εαυτό μας να σκεφτούμε, οτι αυτή η οικονομική δικτατορία μας έχει κυρήξει έναν ανελέητο πόλεμο που μας πάει στη συντριβή και στην ξέρα.
Και πρέπει να δούμε, ότι αυτός ο παραλογισμός, δεν μπορεί να εγκαθιδρύσει πάνω απο τη θλιβερή ζωή μας αυτή την απάνθρωπη και βαρειά "νομιμότητα"!
Έχωμε καταγωγή! Οι ήρωές μας τώρα, είμαστε εμείς που θα καταργήσουμε τους αναχρονισμούς και θα κερδίσουμε ένα νέο σθένος.
Απαρηγόρητοι κι αν είμαστε και με το βάρος της ιστορίας. Εμείς θα δικαιώσουμε τις ψευδαισθήσεις μας.
Αλλοιώς θα βυθιστούμε στις ιδέες και στα υποκατάστατα των θλίψεων.

3 σχόλια:

Yiannis G είπε...

την έχεις κάψει τελείως τη φλάτζα πια έ;..

gxatzi@gmail.com είπε...

Στα δικά μου χρόνια, οι βασικοί κορμοί του κινητήρα κατασκευάζονταν από μαντέμι. Ανθεκτικό, τουτέστιν, εύκαμπτο και εύκολο στην κατεργασία του υλικό.
Κάποιοι εκείνη την εποχή, ωστόσο, προτιμούσαν τα κράματα ελαφρών μετάλλων, όπερ και κυριάρχησαν τελικώς, επειδή, αν και ακριβότερα, βοηθούσαν στην απαγωγή της θερμότητας. .
Τα «μάγουλά» τους λοιπόν, ήτανε πιο μαλακά κι έτσι τα «πουκάμισά» τους βρέθηκε ότι έπρεπε να είναι από χυτοσίδηρο.
Αφήνω λίγα μαθήματα και πάω παρακάτω, στις βαλβίδες. Αν στο κατώτερό επίπεδό τους δεν είναι τελείως επίπεδες ώστε να εφάπτονται ακριβώς με την επιφάνεια του κορμού, έχωμε θέμα. Για τον λόγο ότι ανάμεσα στις δύο επιφάνειες, παρεμβάλλεται συνήθως μια φλάντζα που στεγανοποιεί τα δύο «πατώματα».
Κάθε στρέβλωση στην επαφή, ανάμεσα στον κορμό και στην κεφαλή του κυλίνδρου, μπορεί να προκαλέσει το κάψιμο της φλάντζας. Διαρρέουν τότε καυσαέρια κι ανακατεύονται τα νερά της μηχανής με τα λάδια. Αυτό το πετσικάρισμα, είναι που μου προκαλεί εμένα, μιαν εντελώς προσωπική αηδία… Ανεπαρκείς ποσότητες νερού στο κύκλωμα ψύξεως, λέει η θεωρία. Ναυτία απερίγραπτη!
Άμα το πω με αυτά τα λόγια στον μάστρο Στέφανο τον φίλο του φορτηγατζή γερο-πατέρα μου τώρα που θ΄ ανέβω Καστοριά, μάλλον θα με ρωτήσει ¨τι ήπιες πρωΐ- πρωΐ αγόρι μου» και θα γυρίσει με συγκατάβαση το βλέμμα στις μηχανές του που αιώνια συντηρεί…

Yiannis G είπε...

:)