Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Επιλεκτική ευαισθησία...

Μαθεύτηκε στα πέριξ της Βουλής από ακριτομυθίες ότι έφτασαν παράπονα (από τον επιχειρηματία; Από τον Σύλλογο Υπαλλήλων; Και από τους δύο, άραγε;) στις υπηρεσίες του Προέδρου ότι το εστιατόρ(γ)ιο και το κυλικείο καταγράφουν διαφυγόντα κέρδη, επειδή, λέει, πηγαίνανε πολλοί, και παραγγέλνανε καφέδες και νερά από το μπαράκι των χωροφυλάκων που έχει τις τιμές στο 1/3 από τις δικές του(ς).
Η διαταγή βγήκε αμέσως! Και από την επόμενη, στα «αστυνομικά» κάτω στο υπόγειο, δε σερβίρουνε στους υπολοίπους, ακόμα κι αν το καφενείο είναι κλειστό!
Μου κάνει εντύπωση η ταχύτητα της αντίδρασης! Διότι πολλάκις οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες έχουν επισημάνει στον πρόεδρο της Βουλής, μεταφέροντας όσα ακούνε, οτι στον...ναό της Δημοκρατίας οι εργαζόμενοι, τα φίλεργα γκαρσόνια δηλαδή και οι χαλκέντεροι μάγειροι, δουλεύουνε σε κάτεργο και με ελεεινές εργασιακές σχέσεις που επιδεινώνονται διαρκώς.
Μαραζωμένοι κάμποσοι από αυτούς, καθόντουσαν (και) σήμερα κλαίγοντας τη μοίρα τους, που έχουν πάνω από ενάμιση μήνα απλήρωτοι κι έρχονται και…χρονιάρες μέρες.
Αν εξαιρέσεις τη φιλότιμη συμπαράσταση των δημοσιογράφων, δεν τους ακούει κανείς. Οι περισσότεροι βουλευτές, έχουνε βρει τρόπο να αναπληρώνουν τις εισοδηματικές τους απώλειες, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον αριθμό των συνεδριάσεων στις Διαρκείς Επιτροπές για την συμμετοχή τους στις οποίες πληρώνονται, αν και κάτι τέτοιο εμπίπτει στα αποκλειστικά τους καθήκοντα και κοντολογίς γίνεται καταχρηστικά…
Ποιος Χριστός και ποιος Ανέστης, να πεις μετά. Όνειδος και λίγα λέμε…

1 σχόλιο:

dyosmaraki είπε...

Την ίδια ώρα που η συμμετοχή των βουλευτών σε λογής λογής επιτροπές γίνεται επ' αμοιβή, στα υπουργεία κάποιοι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι υποχρεώνονται να συμμετέσχουν σε ό,τι χαζοεπιτροπές μπορεί να βάλει ανθρώπινος νους, και μάλιστα αμισθί!!!
Καλή Ανάσταση εύχομαι...