Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Πιο κάτω δεν πάει...

Αντιγράφω απο την σημερινή "Ελευθεροτυπία".

* Οπαδοί του Ολυμπιακού τραγουδούσαν υβριστικά συνθήματα. Στο 5:02 του τρίτου δεκαλέπτου οπαδοί του Ολυμπιακού έριξαν στον πάγκο του Παναθηναϊκού φωτοβολίδα, μάρμαρα, μπουκάλια, κέρματα, αναπτήρες και κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα, παικτών, παραγόντων, προπονητών και όλων των συμμετεχόντων. Στο σημείο αυτό αποχωρήσαμε στα αποδυτήρια και ζητήσαμε την εκκένωση του γηπέδου. Μετά την πάροδο 30 λεπτών, η αστυνομία, ο αθλητικός εισαγγελέας, έκανε έλεγχο του γηπέδου και το 90% των οπαδών είχε αποχωρήσει. Οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν στα πέταλα του γηπέδου. Στη συνέχεια, μίλησε από τα μεγάφωνα του γηπέδου ο αθλητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Μπορούσης, ο οποίος ενημέρωσε τους εναπομείναντες φιλάθλους ότι σε περίπτωση ρίψης οποιουδήποτε αντικειμένου θα διακοπεί οριστικά ο αγώνας εις βάρος του Ολυμπιακού. Κατόπιν τούτου ο αγώνας ξανάρχισε.

* 1:03 πριν τη λήξη και ενώ το σκορ είναι 69-76 οι εναπομείναντες φίλαθλοι του Ολυμπιακού ξανάρχισαν τη ρίψη αντικειμένων, όπως κροτίδες, μπουκάλια νερού, κομπολόι, κέρματα και ένα κάθισμα στο χώρο της γραμματείας. Στο σημείο αυτό αποχωρήσαμε στα αποδυτήρια, επειδή κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα όλων των διαγωνιζομένων και ο αγώνας διεκόπη οριστικά και κατακυρώθηκε με υπαιτιότητα του Ολυμπιακού με 0-20».

...Και διαβάζω στον οπαδικό τύπο στα περίπτερα "Εκκένωσαν το στάδιο με την πρώτη κροτίδα".
Έχουνε δίκηο. Τα στάδια θα πρέπει να αδειάζουν απο τον πρώτο νεκρό κι έπειτα...
Μάλλον πρέπει να ξανασκεφτούμε που βρισκόμαστε και πως θα προχωρήσουμε παρακάτω.
Να πάρει διαζύγιο, η ψευτοπολιτική απο τον ψευτοαθλητισμό. Να φύγει ο υπόκοσμος απο το χώρο. Να διαλυθούνε οι οπαδικοί στρατοί. Να κλείσουν όλα τα πρωταθλήματα και να ξαναφταχτούνε απο κείνους που τα αγαπάνε. Να γυρίσουμε στον ερασιτεχνισμό και στα φυτώρια. Για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Να πάψουν να με ρωτάνε κι εμένα τα παιδιά μου γιατί δεν πάμε να δούμε τον ΠΑΟΚ, ακόμα κι όταν παίζει εδώ με τον πολιτισμένο Πανιώνιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: