Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Μια "Φλόγα" και ο Δημήτρης Ρέππας, ζεσταίνουν τη χειμωνιάτικη Αθήνα!

Στην οδό Ακαδημίας και στον αριθμό 50... Ναι! Εκεί θα με βρείτε από τις 27 έως και τις 29 Νοέμβρη. Εκεί, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, όπου θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με νεοπλασίες, "Η ΦΛΟΓΑ"!
Εμαθα ότι στο μπαζάρ θα μπορώ να βρω δωράκια που θέλω να χαρίσω σε φίλους και γνωστούς - γιορτές έρχονται-, κανένα γλυκάκι μια που το "σηκώνει" η πίκρα που τραβάμε κάθε μέρα με τα άγχη μας, και άλλα πολλά που είτε κατασκευάστηκαν από μέλη του Συλλόγου, είτε έχουν προσφερθεί από χορηγούς... Και θα φύγω με ένα χαμόγελο στην ψυχούλα μου, αφού θα ξέρω ότι τα λίγα ή τα πολλά που θα δώσω, θα ενισχύσουν τη λειτουργία της στέγης στην οποία φιλοξενούνται παιδιά με νεοπλασία που κάνουν θεραπεία στην Αθήνα, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.
Είμαι σίγουρος ότι θα σας συναντήσω κι εσάς εκεί... Δεν πρόκειται να το ξεχάσετε: Θα σας το θυμίζουν αφίσες του Συλλόγου που θα τοποθετηθούν τα επόμενα 24ωρα σε μέσα μεταφοράς (αστικά λεωφορεία, μετρό, σε σταθμούς, σε στάσεις κλπ).
Και να σας πω και κάτι ακόμα; Να σας πω ότι έχω έναν (σημαντικό) λόγο να αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος για κάποιον εκ των πολιτικών που ασκούν την διακυβέρνηση της χώρας αυτή την περίοδο: Είναι ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος όπως πληροφορήθηκα, προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, χωρίς δεύτερη κουβέντα είπε "Ναι" στο αίτημα μελών της "Φλόγας" που βρέθηκαν εκεί, και η τοποθέτηση των εν λόγω αφισών θα γίνει με έξοδα του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών! Δεν ξέρω αν θα παραδώσει έργο καλύτερων μεταφορών ή υποδομών στην Ελλάδα. Ξέρω, όμως, ότι με την κίνησή του αυτή ο κ. Ρέππας παρέδωσε μαθήματα ανθρωπιάς!

6 σχόλια:

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Άσε μας ρε, με τις χλωμές ευαισθησίες σου ρε Ινσάϊντερ!.. Ο υπουργός που λες ο Ρέππας, εν προκειμένω, έστω κι αν δεν ευθύνεται όσο άλλοι, - και οι κάθε...- θα έπρεπε να ντρέπονται και να μην κοιμούνται τα βράδυα που στα νοσοκομεία Παίδων, δεν υπάρχει παιδικό μηχάνημα ακτινοθεραπείας! Και θα΄ πρεπε γενικώς να ντρέπονται!!! Για τ΄ανέξοδα; Πρώτοι είναι όλοι. Τι μας λές τώρα...Έχω αρχίσει να σε καταλαβαίνω. Δεν θυμώνεις ποτέ...

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

έτσι για να 'ρχόμαστε στα ίσια μας..

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

φίλε Γιώργο,
είμαστε στην εποχή των χορηγών. Όταν κάποιος είναι γονιός παιδιού με καρκίνο κόβεις το λαιμό σου να του συμπαρασταθείς, ακόμα κι αν στην αγωνία του παρακαλά υπουργούς, εταιρείες, τον "διάβολο" ακόμα.
Και μη νομίζεις ότι ο κάθε ινσίντρε, ΠΔ, ΓΧ δεν τρελλαινόμαστε με τις ελλείψεις που καλούνται να καλύψουν γονείς, φιλάνθρωποι και χορηγοί..
Κι εδώ έρχεσαι σωστά και μας κουρδίζεις τη συνείδηση. Διότι το δοβλέτι έχει να "ξοδέψει" για την Υγεία. Μόνο να δεις τις επιχορηγήσεις (διότι δεν είναι μόνο οι εταιρείες χορηγοί) προς απίθανους συλλόγους, μοναστήρια, ΜΚΟ ανά την Ελλάδα, να σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.. Διαφάνεια δεν θέλει το νέο γκουβέρνο; Κι αφού συμφωνούμε ότι λεφτά υπάρχουν, ας αρχίσουν με τη δημοσιοποίηση κάθε δραχμής που φεύγει από τα κρατικά ταμεία και δεν πάει για την υγεία των παιδιών μας κοκ αλλά για PR.
Αλλιώς θα κοιμόμαστε ήσυχοι που κάθε "αγαθός" πολιτικός-επιχειρηματίας-ιδιώτης θα νομίζει ότι κάνει το καθήκον του, την ώρα που μυριάδες συνάδελφοι, γείτονες, συμπατριώτες θα βιώνουν "κατά μόνας" τις δικές τους τραγωδίες..

Insider® είπε...

@ Γ.Χ.: ΛΑΘΟΣ, φίλε Γιώργη.
Ούτε ο Ρέππας, ούτε οι όποιοι άλλοι είναι οι μόνοι που θα πρέπει να ντρέπονται και να μην κοιμούνται τα βράδια που στα νοσοκομεία Παίδων δεν υπάρχει παιδικό μηχάνημα αντικοθεραπείας. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ πιστεύω ότι ΟΛΟΙ ΜΑΣ πρέπει να ντρεπόμαστε για την κατάντια της ζωής μας. Για την αθλιότητα της ανοχής μας στην επιβίωση. Αν μη τί άλλο, επειδή εμείς είμαστε που ψηφίζουμε τις αδιάφορες για τα σημαντικά ηγεσίες. Εμείς είμαστε που δεν μιλάμε όταν, όπου και όποτε πρέπει!
Αν θέλεις, με αφορμή το σημείωμά σου, να πω λοιπόν ΔΥΟ ΕΥΓΕ στον Ρέππα, διότι με την κίνησή του αυτή, την "ανέξοδη" που λες κι εσύ, υπήρξε η δική σου αντίδραση, κι έτσι γράφτηκε κι εδώ ότι υπάρχει ανάγκη μηχανήματος για ακτινοθεραπεία για παιδιά, στα νοσοκομεία "τους". Διπλό το καλό που έκανε ο εν λόγω υπουργός, συνεπώς. Θα επισήμαινες, σήμερα, την ανάγκη, αν δεν υπήρχε η εκ μέρους του "πρόκληση";
Ασε τα σάπια, λοιπόν, και την οργή μακράς διάρκειας, κι ας δούμε - κι ας βλέπουμε διαρκώς όχι μόνο τα στραβά τους, αλλά και εκείνα που εμείς δεν κάνουμε, κάθε μέρα! Οπως μπορούμε, όσο μπορούμε, όπου μπορούμε...

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

ρε Ινσίντρε, αντίς να με βρίζεις, δεν ψάχνεις να δεις γιατί δεν υπάρχει τέτοιο μηχάνημα στα Παίδων; Εγώ στο "Ποντίκι"το είχα γράψει, αλλά με την δημοσιογραφία δεν αλλάζει ο κόσμος, μαθές...
Και σου προσθέτω: Γιατί στη Θεσσαλονίκη, για μας τους "Βουργάρους", δεν υπάρχει νοσοκομείο για Παιδάκια;
Η απάντησή σου, κατώτερη των περιστάσεων. Κι ούτε μιλάω σάπια...
Κι ούτε είναι τα νοσοκομεία..."τους". Με το αίμα μας πλερωμένα για όποτε τα χρειαστούμε!

Insider® είπε...

Κοίτα από πού ξεκινήσαμε και πού φθάσαμε... Μια ομάδα συμπολιτών μας, με ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ πρόβλημα στις οικογένειές τους, είχαν ένα "αίτημα". Βρέθηκε ένας των υπουργικών γραφείων και αμέσως ανταποκρίθηκε. Πίσω από τις κάμερες της τηλεπροβολής, μακριά από πάνελ ναρκισιστών και σαδιστών, είπε "ναι" στο αίτημα αυτό... Κι εμείς, αντί να υποδεχτούμε αυτή την κίνηση σαν μια σπιθαμή ευαισθησίας που μόνο καλό κάνει, του ζητάμε να ντραπεί που δεν έχει κάνει άλλα, μεγαλύτερα και σπουδαιότερα. Με άλλα λόγια ζητάς: Να μην στήριζε το υπουργείο του Ρέππα το αίτημα της "Φλόγας", επειδή δεν υπάρχει ειδικό μηχάνημα στο Νοσοκομείο Παίδων (το "τους" πήγαινε στο ότι είναι το νοσοκομείο των παιδιών), ή γιατί δεν υπάρχει νοσοκομείο Παίδων στη Θεσσαλονίκη.
Στην πόλη που γέμισε (πόσες χιλιάδες, δεν θυμάμαι...) διαδηλωτές "για το όνομα της Μακεδονίας" (ΧΑ!), "για την τιμή του ΠΑΟΚ ή του Αρη (επίσης δεν θυμάμαι - ίσως να ήταν και για τους δύο...) (ΧΑ ΧΑ!!), για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις όλων των κομμάτων, αλλά ούτε μια σύναξη δύο δημοτών αυτής της πόλης για το γεγονός ότι δεν διαθέτει Νοσοκομείο Παίδων...
Κατάλαβες τί λέω φιλαράκι, όταν μιλάω για το ποιοί πρέπει πριν απ' όλους να ντρέπονται;
Αν είναι "κατώτερη των περιστάσεων" η στάση μου, δεν πειράζει... Δεν έχουμε όλοι την ικανότητα να στεκόμαστε "ψηλά".
Κανείς δεν είπε ότι η δημοσιογραφία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Αν και μπορεί κάποιες φορές, κάποιες σκοτεινές γωνιές του να τις κάνει φωτεινότερες και καλύτερες. Εκείνο, όμως, που σίγουρα μπορεί να γίνει, είναι να αλλάξει η ίδια - τουλάχιστον σε ό,τι μας αφορά. Να μην πετροβολάει μόνο.