Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Ολοκληρώσατε πια, άντε αδειάστε μας τη γωνιά!

Καθισμένοι στους καναπέδες μπροστά στην τηλεόραση οι φίλοι σχολίαζαν, διαφωνούσαν, ανεβοκατέβαζαν τον ήχο, τηλεφωνούσαν σε άλλους και γενικά είμασταν μία ωραία ατμόσφαιρα!
Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η συνειδητή αποχή που δήλωσε ότι έκανε ο ένας της παρέας και αν αυτό αποτελεί πολιτική θέση ή όχι.
Με δικαιολογία ότι πάω στην κουζίνα να ετοιμάσω σαλάτες, έμεινα λίγο μόνη και καθώς άκουγα τις δηλώσεις των αρχηγών και υπαρχηγών για το μήνυμα των εκλογών σκέφτηκα ότι τα κόμματα ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους. Τουλάχιστον τα κόμματα με τη μορφή, τη δέσμη ιδεολογικών θέσεων που υποτίθεται εκφράζουν, το περιτύλιγμα, την επικοινωνιακή πολιτική, τους εσωτερικούς κανόνες λειτουργίας και την εκφορά του λόγου των στελεχών.
Αυτος ο ρημάδης ο κύκλος της Μεταπολίτευσης όλο κλείνει και όλο δε λέει να κλείσει. Αντιστέκεται και μοιάζει να προσπαθεί πριν ολοκληρώσει να σαπίζει τελείως.
Κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ, που είναι γνήσιο τέκνο της μεταπολίτευσης και έκαψε τελείως τη μήτρα του κέντρου απο την οποία προήλθε, η Ν.Δ. που μετεξελίχθηκε επιτυχώς απο το προδικτατορικό σχήμα την ΕΡΕ, το ΚΚΕ που διατήρησε την παράδοση σχεδόν ανέπαφη, ο ΣΥΡΙΖΑ που πέρασε απο όλες τις μεταμορφώσεις και μετεξελίξεις και τέλος το ακροδεξιό λαϊκίστικο κομμάτι του ΛΑΟΣ ως ελληνική εκδοχή των ευρωπαϊκών αντίστοιχων του. Όλα αυτά τα κόμματα έχουν πεθάνει και δεν το ξέρουν. Μηρυκάζουν στρατηγικές, τακτικές και δοκιμασμένες φόρμες ανίκανοι να αντιληθούν τι θέλουν οι πολίτες, αγνοούν το 50% που τους έφτυσε, η κυβέρνηση κατάλαβε λέει αλλά θα συνεχίσει με ξεροκεφαλιά ότι έκανε διότι σωστά και υπεύθυνα το έκανε εμεις δεν έχουμε μυαλό να το δούμε, οι Πασόκοι ακονίζουν μαχαιροπήρουνα της εξουσία και δεν κρύβονται. Το ΚΚΕ που αισθάνεται κυνηγημένο απο το σχέδια που εξυφαίνει το σύστημα πήρε μια ανάσα χαράς, ο ΣΥΡΙΖΑ παλιά του τέχνη κόσκινο θα συνεδριάζει νύχτα μέρα να βρει τα αίτια που ο λαός για μια ακόμα φορά στάθηκε ανάξιος να καταλάβει πόσο μπροστά είναι και τον μαύρισε. Όσο για τον Καρατζαφέρη επειδή είναι γάτος κρύβει τα νυχια του για να μη μας τρομάξει.
Αυτά τα κουφάρια που είναι τα κόμματα μας, τα ζόμπι που παριστάνουν τους ζωντανούς οργανισμούς δεν αναρωτιούνται γιατί δεν είναι πειστικά στους ψηφοφόρους αλλά με ποιό τρόπο θα τους αποσπάσουν ο ένας απο το άλλο.
Μάλιστα, για μία ακόμα φορά εγώ ψήφισα. Εκανα την καρδιά μου πέτρα και διάλεξα για μια ακόμα φορά το λιγότερο κακό. Για μια ακόμα φορά έπαιξα στο σύστημα και έχασα όπως και εκατομμύρια άλλοι. Και εμεις που ψηφίσαμε και οι άλλοι που δεν ψήφισαν. Και θα είμαστε χαμένοι όσο το πολιτικό μας σύστημα κωφεύει και υποκρίνεται ότι βρέχει ενώ το φτύνουμε.

1 σχόλιο:

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Ο κύριος Πρετεντέρης, άρχων και κριτής αποφάνθηκε οτι ο ΣΥΝ είναι χρήσιμος για να ενσωματώνει την αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος και το ΚΚΕ την δυσαρέσκεια. Μας πέφτει εμάς λόγος; Και πόσοι άραγε θέλουν σήμερα την ανατροπή αυτού του μεταπολιτευτικού απολιθώματος;
ΛΑ.Ο.Σ, ΣΥΡΙΖΑ και το μόρφωμα των...Οικολόγων εγγυούνται, ίσως, μιαν ορισμένη μεταβολή, απο τον δικομματισμό στην διπολική εποχή. Κουβέντες του πόλου, δηλαδή!..