Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Πρόγραμμα Βουλής 30 Μάρτη – 3 Απρίλη 2009


Στη σπουδαία ηθοποιό Ειρήνη Παπά απονεμήθηκε το πρώτο ετήσιο βραβείο «Παγκόσμιας Αναγνώρισης σε Ελληνίδες και Έλληνες» του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. (φωτ. Π. Αθανασιάδης)

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/4, 20:30

Δευτέρα, 30 Μάρτη
12:00 (Γραφείο Προέδρου Βουλής) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης της πρότασης του Προέδρου της Βουλής «Για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Κοινοβουλευτικό και Μέρος Β΄)».

18:30 (Γραφείο Προέδρου Βουλής) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης της πρότασης του Προέδρου της Βουλής «Για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Κοινοβουλευτικό και Μέρος Β΄)».

18:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Εταιρείες Ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις». (1/3)

Τρίτη, 31 Μάρτη
10:00 (Γερουσίας) ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Συζήτηση για την Προστασία της Βιοποικιλότητας, εν όψει της πραγματοποίησης του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τίτλο «Προστασία της Βιοποικιλότητας – Πέρα από το 2010» (Αθήνα, 27-28 Απριλίου 2009). Στη συνεδρίαση θα παραστούν η κυρία Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, ο κ. Δημήτριος Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς, η κυρία ’ννυ Μητροπούλου, Διευθύντρια του Δικτύου Μεσόγειος SOS, ο κ. Ξενοφών Κάππας, Διευθυντής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και η κυρία Ευτυχία Αλεξανδρίδου, Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων – Υγροτόπων (Ε.Κ.Β.Υ.).

13:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 49 Α΄ του Κανονισμού της Βουλής, του προτεινομένου, από τον Υπουργό Ανάπτυξης, για διορισμό στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (Δ.Ε.Σ.Φ.Α. Α.Ε.), κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

14:00 (Γερουσίας) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας «Αναδιοργάνωση Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Ε.Π.Ε.), ρύθμιση θεμάτων Οργανισμών εποπτευομένων από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και άλλες διατάξεις».

14:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Ενημέρωση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σωτήριο Χατζηγάκη και τον Πρόεδρο του Οργανισμού ΕΛ.Γ.Α., κ. Νικόλαο Κατσαρό, σχετικά με το θέμα της χορήγησης των αποζημιώσεων των αγροτών και της εν γένει πορείας του Οργανισμού ΕΛ.Γ.Α., σύμφωνα με το άρθρο 41 Α΄ του Κανονισμού της Βουλής, κατόπιν αιτήματος Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - μελών της Επιτροπής.

18:30 (Γραφείο Προέδρου Βουλής) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης της πρότασης του Προέδρου της Βουλής «Για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Κοινοβουλευτικό και Μέρος Β΄)».

18:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Εταιρείες Ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις». (2/3)

Τετάρτη, 1 Απρίλη
10:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Εταιρείες Ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις». (3/3)
18:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές, από τους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στο εξωτερικό». (1/2)
12:00 (223) ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ: (α) Συμπεράσματα από την επίσκεψη στις Φυλακές Κορυδαλλού. (β) Ενημέρωση από την κυρία Ιωάννα Δρόσου, Εκπρόσωπο της «Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων», σχετικά με τις συνθήκες κράτησης των φυλακισμένων γυναικών.

13:00 (151) ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Ενημέρωση των μελών της Υποεπιτροπής από την Πρόεδρο των Special Olympics Hellas, κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου, τον Πρόεδρο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, κ. Γεώργιο Φουντουλάκη και τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κ. Χρήστο Αγγουράκη, για θέματα της αρμοδιότητάς τους.

13:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 49 Α΄ του Κανονισμού της Βουλής, του προτεινομένου, από τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, για διορισμό στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών - Πειραιώς (Η.Σ.Α.Π. Α.Ε.), κ. Χαράλαμπου Αραπατσάκου.

18:30 (Γραφείο Προέδρου Βουλής) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης της πρότασης του Προέδρου της Βουλής «Για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Κοινοβουλευτικό και Μέρος Β΄)».


Πέμπτη, 2 Απρίλη
09:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
10:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές, από τους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στο εξωτερικό». (2/2)

09:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
10:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές, από τους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στο εξωτερικό». (2/2)
09:30 (Γερουσίας) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών «Κύρωση (1) της Σύμβασης Πώλησης και Αγοράς Μετοχών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Εταιριών Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε., PantheonAirways Ανώνυμη Αεροπορική Εταιρεία και MarfinInvestmentGroup Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών, (2) της Σύμβασης Πώλησης και Αγοράς Μετοχών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Εταιρειών Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες Α.Ε., Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης και Επισκευής Αεροσκαφών Α.Ε., MarfinInvestmentGroup Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών και (3) της Σύμβασης Πώλησης και Αγοράς Μετοχών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Εταιρειών Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες Α.Ε., Ανώνυμη Εταιρεία Επίγειας Εξυπηρέτησης Αεροσκαφών Α.Ε. και MarfinInvestmentGroup Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών.»
13:30 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 49 Α΄ του Κανονισμού της Βουλής, του προτεινομένου, από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, για διορισμό στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (Ε.Λ.Τ.Ε.), κ. Απόστολου Ρεφενέ.
-Η συνεδρίαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ α ν α β ά λ λ ε τα ι.
-Η συνεδρίαση της ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ α ν α β ά λ λ ε τα ι για την Τρίτη, 7 Απριλίου 2009 και ώρα 14.00΄.
-Η συνεδρίαση της ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ α ν α β ά λ λ ε τ α ι για την Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009 και ώρα 18.00΄.

Παρασκευή, 3 Απρίλη
10:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
11:00 (ολομέλεια) Επίκαιρη επερώτηση 32 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα των ναρκωτικών.
πρωί (-) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών «Κύρωση (1) της Σύμβασης Πώλησης και Αγοράς Μετοχών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Εταιριών Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε., PantheonAirways Ανώνυμη Αεροπορική Εταιρεία και MarfinInvestmentGroup Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών, (2) της Σύμβασης Πώλησης και Αγοράς Μετοχών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Εταιρειών Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες Α.Ε., Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης και Επισκευής Αεροσκαφών Α.Ε., MarfinInvestmentGroup Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών και (3) της Σύμβασης Πώλησης και Αγοράς Μετοχών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Εταιρειών Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες Α.Ε., Ανώνυμη Εταιρεία Επίγειας Εξυπηρέτησης Αεροσκαφών Α.Ε. και MarfinInvestmentGroup Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών.»
απόγευμα (-) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών «Κύρωση (1) της Σύμβασης Πώλησης και Αγοράς Μετοχών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Εταιριών Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε., PantheonAirways Ανώνυμη Αεροπορική Εταιρεία και MarfinInvestmentGroup Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών, (2) της Σύμβασης Πώλησης και Αγοράς Μετοχών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Εταιρειών Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες Α.Ε., Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης και Επισκευής Αεροσκαφών Α.Ε., MarfinInvestmentGroup Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών και (3) της Σύμβασης Πώλησης και Αγοράς Μετοχών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Εταιρειών Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες Α.Ε., Ανώνυμη Εταιρεία Επίγειας Εξυπηρέτησης Αεροσκαφών Α.Ε. και MarfinInvestmentGroup Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: