Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Πρόγραμμα Βουλής 19-23 Γενάρη 2008

Παλαιά Ανάκτορα. Φωτογραφία. 1910-1915, από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Flickr.

Δευτέρα, 19 Γενάρη
18:00 (ολομέλεια) Συζήτηση και λήψη απόφασης στην πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παπανδρέου και 100 Βουλευτές του Κόμματός του, για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 και επόμενα του Κ.τ.Β. και το άρθρο 5 του ν.3126/2003 «Ποινική ευθύνη Υπουργών»,
1.για την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος κατά παράβαση του άρθρου 390 εδαφ. β΄ ΠΚ κατά συναυτουργία από τους τότε Υπουργούς και Υφυπουργούς: Ευάγγελο Μπασιάκο, Πέτρο Δούκα, Αλέξανδρο Κοντό και Γεώργιο Βουλγαράκη.
2.για την ενδεχόμενη ηθική αυτουργία (άρθρο 46 ΠΚ) του τότε Υπουργού Επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου στην τέλεση κατά συναυτουργία του αδικήματος του άρθρου 390 εδαφ. β΄ ΠΚ από τους τότε Υπουργούς και Υφυπουργούς Ευάγγελο Μπασιάκο, Πέτρο Δούκα, Αλέξανδρο Κοντό και Γεώργιο Βουλγαράκη.
3.για τυχόν συμμετοχή άλλων προσώπων ως συναυτουργών και συμμετόχων στις υπό στοιχεία α΄ και β΄ πράξεις ( άρθρο 45 ΠΚ).
4.για την ενδεχόμενη ευθύνη των ως άνω τότε Υπουργών και Υφυπουργών για ηθική αυτουργία (άρθρο 46 1α ΠΚ) στις πράξεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση υπηρεσιακών παραγόντων και λοιπών συμπραττόντων, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση.

Τρίτη, 20 Γενάρη
11:00 (151) Επιτροπή Οικονομικών:
α)«Κύρωση της Συμφωνίας επιμερισμού κόστους τρίτου μέρους μεταξύ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας (ο δωρητής) και του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών Περιφερειακό Γραφείο για την Ευρώπη και του CIS Περιφερειακού Κέντρου της Μπρατισλάβα (UNDP)».
β)«Κύρωση της Σύμβασης και του Πρόσθετου σ’ αυτήν Πρωτοκόλλου μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Τυνησίας σχετικά με την αποφυγή της διπλής φορολογίας αναφορικά με τους φόρους επί του εισοδήματος και επί της ωφέλειας από κεφάλαιο».
11:00 (150) Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού: Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), σχετικά με θέματα Αποδήμων Ποντίων.
18:00 (ολομέλεια) Ερωτήσεις-αναφορές
19:00 (ολομέλεια) Συνέχιση της συζήτησης επί των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Προώθηση της συμπαραγωγής δύο ή περισσοτέρων χρήσιμων μορφών ενέργειας, ρύθμιση ζητημάτων σχετικών με το Υδροηλεκτρικό Έργο Μεσοχώρας και άλλες διατάξεις». (4/4)

Τετάρτη, 21 Γενάρη
10:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ), ενσωμάτωση των Οδηγιών 2005/14/ΕΚ για την υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων και 2005/68/ΕΚ σχετικά με τις αντασφαλίσεις και λοιπές διατάξεις». (1/4)
12:00 (151) Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Άνθρωπου: Ενημέρωση από τη βουλευτή Θ. Δραγώνα, σχετικά με τη συμμετοχή της στη Διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη (2-4/12/2008), με αντικείμενο την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.
18:00 (Γερουσίας) Επιτροπή Ευρωπαϊκών: «Η Ευρώπη στον Κόσμο: η συμμετοχή της στο παγκόσμιο εμπορικό σύστημα». Θα συμμετάσχει εξαμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπό τον πρόεδρό της Χέλμουτ Μαρκόφ.
18:00 (151) Υποεπιτροπή για τη Μελέτη και Αντιμετώπιση του Προβλήματος των Ναρκωτικών: Τα ναρκωτικά ως ευρύτερο κοινωνικό πρόβλημα. Θα ενημερώσει ο καθηγητής Κ. Στεφανής, δντής του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής.

Πέμπτη, 22 Γενάρη
09:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
10:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ), ενσωμάτωση των Οδηγιών 2005/14/ΕΚ για την υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων και 2005/68/ΕΚ σχετικά με τις αντασφαλίσεις και λοιπές διατάξεις». (2/4)
13:00 (223) Επιτροπή Κοινωνικών: Ενημέρωση από την πρόεδρο της Οργάνωσης «Γιατροί χωρίς σύνορα» Ιωάννα Παπάκη, τον πρόεδρο της Οργάνωσης «Γιατροί Καρδιάς» Ξενοφώντα Γιαταγάνα και την εκπρόσωπο της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» Ευγενία Θάνου, επί του έργου και της δράσης των αντίστοιχων Οργανώσεων.

Παρασκευή, 23 Γενάρη
13:00 (ολομέλεια) Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με θέμα την Παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: