Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Πρόγραμμα Βουλής 8-12 Δεκέμβρη 2008

ενημέρωση Τρίτη 20:00

Δευτέρα, 8 Δεκέμβρη

10:00 (Γερουσίας) Εξεταστική Επιτροπή «Για τη διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου»: Συζήτηση επί της Εκθέσεως, κατόπιν εντολής του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ομάδας στελεχών της, περί των συναλλαγών της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.
14:00 (Γερουσίας) Εξεταστική Επιτροπή «Για τη διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου»: Εξέταση μαρτύρων.
14:00 (150) Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας: Παράνομες και επικίνδυνες πινακίδες. Θα ενημερώσουν οι κκ Αθανάσιος Νάκος, υφυπουργός Εσωτερικών, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Ευαγγελία Τσάγκα, γεν. δντρια του υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών, Χρύσα Χατζή, βοηθός Συνήγορος του Πολίτη (Κύκλος Ποιότητας Ζωής), εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ, καθώς και οι εκπρόσωποι των εταρειών υπαίθριας διαφήμισης. Θα παραστούν οι κκ Μανώλης Σταυρουλάκης και Αθανάσιος Τσιώκος - Πλαπούτας, γονείς θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.
17:00 (151) Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού: Ενημέρωση σχετικά με τα Προγράμματα Φιλοξενίας Ομογενών. Θα ενημερώσουν οι κκ Ιωάννης Κυπαρισσίδης, γεν δντής της ΓΓ Αποδήμου Ελληνισμού, Ιωάννης Γκογκοζώτος, δνων σύμβ της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Δημήτριος Δράκος, νομάρχης Μεσσηνίας, Αλέξανδρος Καχριμάνης, νομάρχης Ιωαννίνων, Ιωάννης Καζάκος, δήμαρχος Ζωγράφου, Χάρης Ροδιτάκης, δήμαρχος Επισκοπής Κρήτης και Ευάγγελος Κάββαλος, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τεχνολογίας του Δήμου Αμαρουσίου (ΔΕΤΔΑ)
18:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
19:00 (ολομέλεια) Επερώτηση 7 βουλευτών του ΛΑΟΣ σχετικά με το δημογραφικό πρόβλημα.

Τρίτη, 9 Δεκέμβρη
16:00 (223) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: Ενέργεια και κλιματικές αλλαγές. Θα ενημερώσουν οι κκ Δημοσθένης Ασημακόπουλος, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μάνθος Σανταμούρης, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. (ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ)
10:30 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Πράσινη φορολογία. Θα ενημερώσουν οι Αντώνιος Μπέζας, υφυπουργός Οικονομίας & Οικονομικών και Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας και πρώην Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για το περιβάλλον.
18:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ: Πορεία του Γ΄ ΚΠΣ και προγραμματισμός του Δ΄ ΚΠΣ-ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος. Ενημέρωση από τον γγ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Αθανάσιο Σκορδά. (ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ)
18:00 (ολομέλεια) Ερωτήσεις-αναφορές
19:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών». (1/3)

Τετάρτη, 10 Δεκέμβρη
10:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών». (2/3)
09:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ: Συζήτηση επί αιτήσεων άρσεως ασυλίας βουλευτών.
10:00 (Γερουσίας) Επιτροπές ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ και ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ: Ενημέρωση από τον υφυπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Βαληνάκη, για τις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με: (α) την πορεία κύρωσης και το μέλλον της Συνθήκης της Λισσαβώνας, (β) την Ένωση για τη Μεσόγειο.
11:00 (223) Εξεταστική Επιτροπή «Για τη διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου»: Συζήτηση για τη σύνταξη του Πορίσματος.
12:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ: Ενημέρωση από τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Κωστή Παπαϊωάννου, σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού.
15:30 (Γερουσίας) Επιτροπές Οικονομικών και Ευρωπαϊκών: Ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών Γεώργιο Αλογοσκούφη, για τα αποτελέσματα των Συμβουλίων EUROGROUP και ECOFIN, που πραγματοποιήθηκαν στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2008 στις Βρυξέλλες. (ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ)
18:00 (150) ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: «Κύρωση της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και των κρατών – μελών τους αφ’ ενός, και της Δημοκρατίας της Αλβανίας αφ’ ετέρου, μετά του Πρωτοκόλλου Διόρθωσης αυτής».
19:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: Ενημέρωση από τον υφυπουργό Οικονομίας & Οικονομικών Νικόλαο Λέγκα για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους και τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών.

Πέμπτη, 11 Δεκέμβρη
09:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
Α1.του βουλευτή της ΝΔ Ελευθερίου Αυγενάκη προς τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, σχετικά με τη βελτίωση των όρων του συστήματος «Τειρεσίας» κλπ.
Α2.της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Αντωνίας Αντωνίου προς τους υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών και Ανάπτυξης, σχετικά με τη λειτουργία της εταιρείας «ΛΑΡΚΟ» κλπ.
Α3.του βουλευτή του ΚΚΕ Σπυρίδωνος Χαλβατζή προς τον υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με το πρόσφατο τραγικό συμβάν του θανάτου του 15χρονου μαθητή στην περιοχή των Εξαρχείων κλπ.
Α4.του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Αλαβάνου προς τον υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με το πρόσφατο τραγικό συμβάν του θανάτου του 15χρονου μαθητή στην περιοχή των Εξαρχείων κλπ.
Α5.του βουλευτή του ΛΑΟΣ Μαυρουδή Βορίδη προς τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, σχετικά με την αποστολή «αιτιολογημένης γνώμης» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον «νόμο του 20%» κλπ.
Β1.της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ σχετικά με τα μέτρα για τον περιορισμό των υδροβόρων δραστηριοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες κλπ.
Β2.του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημητρίου Ανδρουλάκη προς τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, σχετικά με την ενίσχυση της κοινοπρακτικής ανάληψης δημοσίων έργων και υπηρεσιών για στήριξη των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων κλπ.
Β3.της βουλευτού του ΚΚΕ Σοφίας Καλαντίδου προς τους υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών και Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, σχετικά με τη λειτουργία του εργοστασίου Λαναρά, την πληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους κλπ.
Β4.του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνου Αϊβαλιώτη προς την υπουργό Εξωτερικών, σχετικά με την απόρριψη του ονόματος «Μακεδονία» από τους Αλβανούς της Βαρντάρσκα κλπ.
10:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών». (3/3)
11:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ: Ενημέρωση από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπυρίδωνα Ζησιμόπουλο, για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Παρασκευή, 12 Δεκέμβρη
10:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
11:00 (ολομέλεια) Επίκαιρη επερώτηση 34 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: