Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Πρόγραμμα Βουλής 26-30 Μαΐου 2008

Δευτέρα, 26 Μαΐου

18:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

19:00 (ολομέλεια) Συνέχιση της συζήτησης επί των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Θέματα Ειδικών Επιδοτήσεων Ανεργίας και άλλες διατάξεις».

Τρίτη, 27 Μαΐου

13:00 (Γερουσίας) Επιτροπή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Ακρόαση του προέδρου και δντος συμβούλου του ΟΤΕ ΑΕ Παναγή Βουρλούμη και του αντιπροέδρου και εκπροσώπου της MIG Ανδρέα Βγενόπουλου, επί των τελευταίων εξελίξεων στον ΟΤΕ.

14:00 (223) Επιτροπή ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ:

1.Συζήτηση επί των ενημερωτικών εκθέσεων των μελών της Επιτροπής, που συμμετείχαν στις αποστολές Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
2.Αναφορές Βουλευτών για θέματα και προβλήματα, που απασχολούν τις Οργανώσεις των Ομογενών.
3.Ορισμός Εισηγητών για τη συζήτηση της ετήσιας έκθεσης του ΣΑΕ.
14:00 (151) Επιτροπή ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: Ενέργεια και κλιματολογικές αλλαγές. Θα ενημερώσει ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

17:30 (150) Επιτροπή ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης «Ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου διασφάλισης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας». (ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων – 2η συνεδρίαση)
19:00 (ολομέλεια) Λήψη απόφασης (ψηφοφορία) επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος, σύμφωνα με τα άρθρα 110 του Συντάγματος και 119 του Κανονισμού της Βουλής.

Τετάρτη, 28 Μαΐου

10:30 (ολομέλεια) Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της πρότασης που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Α. Παπανδρέου για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης των δομημένων ομολόγων.

10:00 (150) Επιτροπή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών «Αύξηση συντάξεων του Δημοσίου, εισοδηματική πολιτική έτους 2008 και άλλες διατάξεις».

11:00 (Γερουσίας) Επιτροπή ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΕΡΙ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ»: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Συνθήκης της Λισσαβώνας που τροποποιεί τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Συνθήκη περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και ορισμένες συναφείς πράξεις». (3η συνεδρίαση).
1η Ενότητα – Θεσμικά Θέματα – Μέρος I (Γενικές διατάξεις).
2η Ενότητα – Θεσμικά Θέματα – Μέρος II (Τα Όργανα της Ένωσης).
Θα παραστούν ο Νικ. Κωνσταντόπουλος, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και ο Παρασκευάς Αυγερινός, πρώην υπουργός.
12:30 (151) Επιτροπή ΙΣΟΤΗΤΑΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ: Τροποποίηση του δικαίου περί υιοθεσιών. Θα ενημερώσει ο υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γεώργιος Κωνσταντόπουλος.
17:00 (150) Επιτροπή ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης «Ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου διασφάλισης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας». (3η συνεδρίαση)
17:00 (223) Επιτροπή ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Συζήτηση για την προστασία και ανάδειξη των περιαστικών δασών της Αττικής.
Θα ενημερώσουν οι Στέφανος Μάνος, πρώην υΠΕΧΩΔΕ, Δημήτριος Καλογερόπουλος, δήμαρχος Αιγάλεω και πρόεδρος της ΤΕΔΚΝ Αττικής, Νικόλαος Χαρδαλιάς, δήμαρχος Βύρωνα και πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), Δημήτριος Στεργίου, δήμαρχος Πεντέλης και πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Λάμπρος Μίχος, δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ), καθώς και ο Δημήτριος Σπαθής, πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.
Θα παρέμβουν οι υφυπουργοί Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κωνσταντίνος Κιλτίδης.
18:00 (151) Επιτροπή ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ:
1.Πορεία του Γ΄ ΚΠΣ και προγραμματισμός του Δ΄ ΚΠΣ–ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Ενημέρωση από τον γγ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γεώργιο Τσιότρα.
2.Η Διοικητική Μεταρρύθμιση και οι προϋποθέσεις της.

Πέμπτη, 29 Μαΐου

10:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

11:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Αναθεώρηση των διατάξεων περί κυρώσεων του ν.δ. 136/1946 «Περί Αγορανομικού Κώδικα» και άλλες διατάξεις».

09:00 (223) Επιτροπή Οικονομικών: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών «Αύξηση συντάξεων του Δημοσίου, εισοδηματική πολιτική έτους 2008 και άλλες διατάξεις» (ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων – 2η συνεδρίαση).

12:00 (223) Επιτροπή Οικονομικών: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών «Αύξηση συντάξεων του Δημοσίου, εισοδηματική πολιτική έτους 2008 και άλλες διατάξεις» (3η συνεδρίαση).

09:30 (150) Επιτροπή ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ:
1.Συζήτηση επί των ενημερωτικών εκθέσεων των μελών της Επιτροπής, που συμμετείχαν στις αποστολές Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου στην Αυστραλία, Ευρώπη και Αφρική.
2.Αναφορές Βουλευτών για θέματα και προβλήματα, που απασχολούν τις Οργανώσεις των Ομογενών.

10.00 (151) Επιτροπή ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Ενημέρωση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αλέξανδρο Κοντό για θέματα που αφορούν τον Αγροτικό Τομέα και ειδικότερα το καθεστώς που ισχύει για τον τομέα του βαμβακιού και του καπνού.

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ>>11:00 (223) Επιτροπή ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΕΡΙ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ»

Παρασκευή, 30 Μαΐου

10:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

11:30 (ολομέλεια) Επερώτηση 35 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα Κέντρα Πρόληψης ουσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: