Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Πρόγραμμα Βουλής 18-22 Φεβρουαρίου 2008

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου
18:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
19:00 (ολομέλεια) Επερώτηση 26 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου
14.00 (Γερουσίας) Επιτροπή ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ενημέρωση από τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια για θέματα αγοράς και ενέργειας.
14.00 (151) Επιτροπή ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ: Διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Επιτροπής, μετά από ακρόαση του προτεινομένου από τον υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ).
18.00 (150) Επιτροπή ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ: Διατύπωση γνώμης μετά την ακρόαση του προτεινομένου, για διορισμό στη θέση του διοικητή της 6ης Διοικητικής Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.
18:00 (ολομέλεια) Ερωτήσεις-αναφορές
19:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Θεσμικό πλαίσιο έρευνας και τεχνολογίας και άλλες διατάξεις». (1/4)

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου
10:30 (ολομέλεια) Συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τα άρθρα 62 του Συντάγματος και 83 του Κανονισμού της Βουλής, για την αίτηση άρσης της ασυλίας της βουλευτού Μαριλένας Αποστολάκη.
Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Θεσμικό πλαίσιο έρευνας και τεχνολογίας και άλλες διατάξεις». (2/4)
09:30 (151) Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας: Συζήτηση επί αιτήσεων άρσεως ασυλίας Βουλευτού, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α΄ και 83 του Κανονισμού της Βουλής.
10:00 (Γερουσίας) Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος: Επεξεργασία και εξέταση του άρθρου 14 παρ. 9, του άρθρου 17 παρ.1 και προσθήκης, του άρθρου 20 παρ.1, του άρθρου 22 παρ.1 και του άρθρου 117 παρ. 7. (Α΄ Ενότητα).
11:00 (223) Επιτροπή Κοινωνικών: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών «Οδική Βοήθεια Οχημάτων».
11:00 (151) Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Κύρωση της Σύμβασης Επιμερισμού Κόστους (Τρίτου Μέρους) μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας (Δωρητής) και του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP/BRC)».
12:00 (150) Επιτροπή ΔΕΚΟ: Συνέχιση της ακρόασης, κατόπιν αιτήματος βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, του προέδρου του ΔΣ και Δ/ντος Συμβούλου της ΔΕΗ Παναγιώτη Αθανασόπουλου.

19:00 (150) Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου: Διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Επιτροπής, μετά από ακρόαση των προτεινομένων από τον Υπουργό Ανάπτυξης, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
10:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

Α1.της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Αικατερίνης Περλεπέ-Σηφουνάκη προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την πλήρωση των κενών θέσεων αγροτικών γιατρών κλπ.
Α2.του βουλευτή του ΚΚΕ Νικολάου Μωραΐτη προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τη λήψη μέτρων μείωσης του κόστους της αγροτικής παραγωγής και προστασίας του αγροτικού εισοδήματος κλπ.
Α3.του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασίου Κουράκη προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ σχετικά την επίσκεψη κλιμακίου του Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδας κλπ.
Α4.του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνου Αϊβαλιώτη προς τον υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης έκδοσης άδειας οδήγησης σε σκοπιανό υπήκοο αναγράφοντας τη χώρα γέννησής του ως «Μακεδονία» κλπ.
Β1. του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημητρίου Βαρβαρίγου προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών & Επικοινωνιών, σχετικά με την καθυστέρηση παράδοσης των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Ζακύνθου κλπ.
Β2.του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού, σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την περιοχή Ρωμανού Μεσσηνίας, όπου εκτελούνται εργασίες κατασκευής ξενοδοχείων κλπ.

11:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Θεσμικό πλαίσιο έρευνας και τεχνολογίας και άλλες διατάξεις». (3/4)
09:30 (151) Επιτροπή Κοινωνικών: Διατύπωση γνώμης μετά την ακρόαση του προτεινομένου, για διορισμό στη θέση του Διοικητή της 1ης Διοικητικής Υγειονομικής Περιφέρειας (Δ.Υ.ΠΕ.) Αττικής.
10:00 (Γερουσίας) Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος: Επεξεργασία και εξέταση του άρθρου 16 παρ.1, 5, 6, 7, 8 και προσθήκης και του άρθρου 111 παρ.2.(Β΄ Ενότητα).

11:00 (151) Επιτροπή Κοινωνικών: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών «Οδική Βοήθεια Οχημάτων» (ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων – 2η συνεδρίαση).
11:30 (223) Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος: Ενημέρωση, σχετικά με την επίσκεψη, που πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος και μέλη της Επιτροπής στις περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές του Ν. Κοζάνης.
14:00 (151) Επιτροπή Κοινωνικών: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών «Οδική Βοήθεια Οχημάτων» (3η συνεδρίαση).
15:00 (Γερουσίας) Επιτροπή Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών: Ενημέρωση από την Υπουργό Εξωτερικών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη για τρέχοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής.


Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου
10:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
11:30 (ολομέλεια) Επερώτηση 23 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη μίσθωση των σταθμών εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: