Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Πρόγραμμα Βουλής 28 Ιανουαρίου-1 Φεβρουαρίου 2008

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου
Ειδική συνεδρίαση στη μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου.
ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ 18:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ 19:00 (ολομέλεια) Επίκαιρη επερώτηση αρμοδιότητας των υπουργείων Μεταφορών & Επικοινωνιών και Οικονομίας & Οικονομικών, 42 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον ΟΤΕ.

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου
14:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ: Διατύπωση γνώμης, για το διορισμό του Βασιλείου Κοντοζαμάνη στη θέση του προέδρου του ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).
19:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: (α) Εκλογή Προεδρείου. (β) Προγραμματισμός εργασιών.
18:00 (ολομέλεια) Ερωτήσεις-αναφορές
19:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ρυθμίσεις θεμάτων αναπήρων πολέμου προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας και άλλες διατάξεις».. 1/3

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου
10:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ρυθμίσεις θεμάτων αναπήρων πολέμου, προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και άλλες διατάξεις». 2/3
10:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: (α) Ενημέρωση από τον Ιωάννη Κυπαρισσίδη, γενικό διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, την Σοφία Ηρακλείδου, προϊσταμένη Διεύθυνσης Προγράμματος της ΓΓΑΕ, τον Κωνσταντίνο Τζανακούλη, πρόεδρο Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΔΚΕ, δήμαρχο Λαρισαίων και τον Ιωάννη Γκογκοζώτο, διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), για τα προγράμματα φιλοξενίας των Ελληνοπαίδων του Εξωτερικού. (β) Αναφορές – ερωτήσεις βουλευτών για θέματα των Αποδήμων Ελλήνων.
10:30 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ: Ενημέρωση από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπυρίδωνα Ζησιμόπουλο.
14.30 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ: Εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική πορνεία αλλοδαπών γυναικών. Ενημέρωση από τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ), Αλέξανδρο Ζαβό.

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου
Αργία-Ημέρα κηδείας Αρχιεπισκόπου
ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ 10:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ 11:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ρυθμίσεις θεμάτων αναπήρων πολέμου, προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και άλλες διατάξεις». 3/3

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου
10: 30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
Α1.του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη προς τον υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την επαναλειτουργία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά κλπ.
Α2.του βουλευτή του ΚΚΕ Αχιλλέα Κανταρτζή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου αναφερόμενα σε καταγγελίες για μίζες που διοχετεύθηκαν στην Ελλάδα από τη «ΖΗΜΕΝΣ» κλπ.
Α3.του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου προς τον πρωθυπουργό, σχετικά με τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στη χώρα μας κλπ. (θα απαντήσει ο υπουργός Εσωτερικών).
Α4.του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου προς τον υπουργό Πολιτισμού, σχετικά με την απαλλοτρίωση του πρώην εργοστασίου της Columbia και τη δημιουργία Μουσείου Ελληνικής Μουσικής και Δισκογραφίας κλπ.
Β1.της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μαρίας Δαμανάκη προς τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, σχετικά με τις καταγγελίες για την εμπλοκή του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων στην υπόθεση του πρώην Γ.Γ. Πολιτισμού κλπ.
Β2.της Ε' αντιπροέδρου της Βουλής Βέρας Νικολαϊδου προς τον υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την κατάσταση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των αναπήρων κλπ.
Β3.του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φωτίου Κουβέλη προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, σχετικά με τον αποκλεισμό των νέων από την εκπαίδευση που προέρχονται από τα χαμηλά οικονομικά στρώματα κλπ.
11:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου της πρότασης νόμου: «Εισαγωγή του μαθήματος «Περιβαλλοντική Συνείδηση και Ευθύνη» στη θεσμοθετημένη Εκπαίδευση»».

Δεν υπάρχουν σχόλια: