Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Πρόγραμμα Βουλής 14-18 Ιανουαρίου 2008

Πρόγραμμα Βουλής 14-18 Ιανουαρίου 2008

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου

18:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

19:00 (ολομέλεια) Επερώτηση 22 βουλευτών του ΚΚΕ σχετικά με τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου

14.00 (Γερουσίας) Επιτροπή Οικονομικών: Ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, για το Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης 2007 – 2010.
14.00 (150) Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Διοίκηση και Διαχείριση των Βακουφίων της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Δυτική Θράκη και των περιουσιών τους».
18.00 (151) Επιτροπή Περιφερειών: Αναπτυξιακή Πορεία και Προοπτικές Μακεδονίας και Θράκης. Θα ενημερώσει ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας.
18.00 (150) Επιτροπή Ισότητας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική πορνεία αλλοδαπών γυναικών. Θα ενημερώσει ο υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης.

18:00 (ολομέλεια) Αναφορές-ερωτήσεις

19:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κατάργηση φόρου κληρονομιών και γονικών παροχών - Απαλλαγή πρώτης κατοικίας - Ενιαίο τέλος ακινήτων - Αντιμετώπιση λαθρεμπορίου καυσίμων και λοιπές διατάξεις». (1/3)

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου

09.30 (151) Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας: Συζήτηση επί αιτήσεως άρσεως ασυλίας Βουλευτού, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α΄ και 83 του Κανονισμού της Βουλής.
10.00 (150) Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: Νοσηλεία νέων, με εξάρτηση από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Θα ενημερώσει ο Δημήτριος Καφετζής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων.
17.00 (150) Επιτροπή Οικονομικών: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών «Κύρωση Συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Εταιρειών Microsoft Corporation, Microsoft Ireland Operations Limited και Μάικροσοφτ Ελλάς Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Προϊόντων και Υπηρεσιών Πληροφορικής».
18.00 (Γερουσίας) Επιτροπή Μορφωτικών: Ακρόαση του υπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη, σύμφωνα με το άρθρο 41Α΄ του Κανονισμού της Βουλής, κατόπιν σχετικών αιτημάτων βουλευτών – μελών της Επιτροπής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

10:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κατάργηση φόρου κληρονομιών και γονικών παροχών - Απαλλαγή πρώτης κατοικίας - Ενιαίο τέλος ακινήτων - Αντιμετώπιση λαθρεμπορίου καυσίμων και λοιπές διατάξεις». (2/3)


Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου

10:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

11:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κατάργηση φόρου κληρονομιών και γονικών παροχών - Απαλλαγή πρώτης κατοικίας - Ενιαίο τέλος ακινήτων - Αντιμετώπιση λαθρεμπορίου καυσίμων και λοιπές διατάξεις». (3/3)

09.30 (Γερουσίας) Επιτροπή Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών: Ενημέρωση της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας για εθνικά θέματα.

10.00 (151) Επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού:
α) Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Ακαδημαϊκό, κ. Παναγιώτη Λιγομενίδη, Καθηγητή Πανεπιστημίου, Πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και τον κ. Ιωάννη Καζάζη, Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτή Πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.
β) Αναφορές – ερωτήσεις Βουλευτών για θέματα των Αποδήμων Ελλήνων.

10.00 (150) Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου: Επεξεργασία και εξέταση των σχεδίων νόμων του Υπουργείου Ανάπτυξης:
α) «Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στον τομέα του Φυσικού Αερίου και του Πετρελαίου».

β) «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας, σχετικώς με την ανάπτυξη διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου Τουρκία – Ελλάδα – Ιταλία».
γ) «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβερνήσεως της Δημοκρατίας της Ινδίας στην Επιστημονική και Τεχνολογική συνεργασία».
Εισηγητές:

11.00 (223) Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος: Ενημέρωση από τον Σταύρο Δήμα, επίτροπο της ΕΕ, αρμόδιο για το περιβάλλον.

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου

10:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

11:30 (ολομέλεια) Επερώτηση 10 βουλευτών του ΛΑΟΣ σχετικά με τα αίτια της παραίτησης του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: