Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Πρόγραμμα Βουλής 3-7 Δεκεμβρίου 2007

ενημέρωση Πέμπτη, 10:00'


Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου
18.00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
19.00 (ολομέλεια) Επερώτηση 22 βουλευτών του ΚΚΕ σχετικά με την πολιτική της Κυβέρνησης για τις συνέπειες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου
14.00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης «Κύρωση, εφαρμογή του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σχετικά με την εμπορία παιδιών, την παιδική πορνεία και την παιδική πορνογραφία και άλλες διατάξεις».
14.00 (Γερουσίας) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Συνέχιση της εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2008»
(5η συνεδρίαση).
14.00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: «Κλιματικές αλλαγές: Από το Κυότο στο Μπαλί. Είναι η Χώρα της έτοιμη να αντιμετωπίσει της προκλήσεις;» Θα ενημερώσουν ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείων Εξωτερικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο γγ του υΠΕΧΩΔΕ Ευάγγελος Μπαλτάς, ο πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητής Χρήστος Ζερεφός και ο πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Ιωάννης Αγαπητίδης.
17.00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ: Ενημέρωση από τον γγ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπ. Σπυρίδωνα.
18.00 (Γερουσίας) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Συζήτηση επί της ενδιάμεσης έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική 2007. Θα παρίσταται ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Νικόλαος Γκαργκάνας.
18.00 (ολομέλεια) Ερωτήσεις-Αναφορές
19.00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της από 29 Αυγούστου 2007 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κοινωνικές παροχές και οικονομικές ενισχύσεις στους πληγέντες από τις πυρκαγιές»». (1/1)

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου
10.30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ: «Επίδομα θέρμανσης». (1/1)
09:00 (150) Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Κύρωση, εφαρμογή του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σχετικά με την εμπορία παιδιών, την παιδική πορνεία και την παιδική πορνογραφία και άλλες διατάξεις» (ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων – 2η συνεδρίαση).
10.00 (151) Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: Η επίδραση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Internet στους εφήβους.
11.00 (150) Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Κύρωση, εφαρμογή του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σχετικά με την εμπορία παιδιών, την παιδική πορνεία και την παιδική πορνογραφία και άλλες διατάξεις» (3η συνεδρίαση).

13.00 (150) Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού: Εκπαίδευση των Αποδήμων Ελλήνων. Θα ενημερώσει ο Ειδικός Γραμματέας Παιδείας Ομογενών & Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος.

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου
10.30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

Α1.του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γεωργίου Ντόλιου προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με το πεδίο ασκήσεων της περιοχής Ψηλού Στάλου στο νομό Έβρου κλπ.
Α2.του βουλευτή του ΚΚΕ Δημητρίου Τσιόγκα προς τον υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την παρακολούθηση συγκεντρώσεων από την Αστυνομία κλπ.
Α3.του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη προς τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών σχετικά με τον σταδιακό έλεγχο του ΟΤΕ από τη MARFIN INVESTMENT GROUP κλπ.
Α4.του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου προς τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών σχετικά με τις αμοιβές υψηλόβαθμων στελεχών σε ΔΕΚΟ, οργανισμούς, υπουργεία κλπ.
Β1.του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ηλία Λαμπίρη προς τον υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των ιατρών κλπ.
Β2.της βουλευτού του ΚΚΕ Παναγιώτας-Εύας Μελά προς τον υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας σχετικά με την υποχρεωτικότητα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Ιδιωτικών Κλινικών και Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων-Γηροκομείων όλης της χώρας.
Β3.του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Μπανιά προς τους υπουργούς Εξωτερικών & Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου αναφερόμενα στην αύξηση του αριθμού των Ελλήνων στρατιωτικών στο Αφγανιστάν κλπ.
Β4.του βουλευτή του ΛΑΟΣ Μαυρουδή Βορίδη προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με τα οδοιπορικά έξοδα για εκτέλεση υπηρεσίας εκτός έδρας των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού κλπ.

11.30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση α) Σύμβασης Δωρεάς του Σωματείου "ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο" υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και του Ν.Π.Δ.Δ. "Νοσοκομείο Παίδων – Η Αγία Σοφία", β) Σύμβασης μεταξύ του Σωματείου "Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός" και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και άλλες διατάξεις». (1/2)
10.00 (Γερουσίας) Επιτροπή Μορφωτικών: Ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Ευριπίδη Στυλιανίδη, για θέματα της αρμοδιότητός του.
10.00 (150) Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας: Προγραμματισμός των εργασιών της Επιτροπής.

10.30 (151) Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας
: Ενημέρωση από τον ευρωβουλευτή Νικόλαο Βακάλη, σχετικά με την λειτουργία της αντίστοιχης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας του Βρεττανικού Κοινοβουλίου και την συνεργασία της με την Επιστημονική Κοινότητα.
13.00 (151) Επιτροπή Ισότητας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας.

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου
10.30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
11.30 (ολομέλεια) Επερώτηση 14 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικώς με τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: