Σάββατο 26 Μαΐου 2007

Αφιερωμένο

Αφιερωμένο σε όσους δανείζουν έναντι «ευγενικής χορηγίας» το εθνόσημο (ΕΠΟ), το όνομά τους (Παναγιώτης Γιαννάκης), και την ψυχή τους (Σπέσιαλ Ολύμπικς Ελλάς) για τη δημιουργία θετικού προφίλ μιας εταιρείας που συνευθύνεται για το σκάνδαλο των υποκλοπών σε βάρος του πρωθυπουργού, μελών του υπουργικού συμβουλίου, στελεχών των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, στελεχών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλων ατόμων..

«Το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την Παρασκευή την αίτηση της Vodafone που ζητούσε να ανασταλούν οι αποφάσεις της ΑΔΑΕ με τις οποίες της επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 76.000.000 ευρώ για παραβάσεις του νόμου για το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών, την εύρεση και διακοπή παράνομου λογισμικού στις εγκαταστάσεις της κ.λπ.»
..
«Το ΣτΕ επισημαίνει ακόμα ότι η Vodafone ευθύνεται όχι μόνο για τις παράνομες πράξεις ή παραλείψεις των υπαλλήλων της, αλλά και των συμβαλλομένων με αυτήν εταιρειών, όπως είναι η εταιρεία Ericsson. Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ η Vodafone έχει από το Σύνταγμα και τη νομοθεσία υποχρέωση να ενημερώνει μόνο την ΑΔΑΕ για κάθε περίπτωση υποκλοπών και παραβιάσεων της κινητής τηλεφωνίας και δεν πρέπει να ενημερώνει μη αρμόδιους κρατικούς λειτουργούς, ούτε ακόμη τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.»

Από το in.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον τους δίνουν τα λεφτά, τι να τα κάνουν,να τα αρνηθούν; Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα στην παγκόσμια ελεύθερη αγορά. Εταιρική κοινωνική ευθύνη και δε συμμαζεύεται. Λες και νοιάζονται στην πραγματικότητα τέτοιες εταιρείες για το κοινωνικό τους έργο. Όσο για ευθύνες για τις υποκλοπές κάνουν γαργάρα, πώς να ενοχοποιηθεί ολόκληρη εταιρεία άλλωστε για τις βρωμοδουλειές κάποιων στελεχών της; Βέβαια, το ύψος του προστίμου δείχνει ότι κάτι λειτουργεί τελικά σε αυτή τη χώρα, το ζήτημα είναι η είσπραξή του και αν θα γίνει ποτέ...

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε,
κρίμα που μας αναγκάζουν να μπούμε στη λογική "όλοι έχουν το τίμημά τους". Έστω κι έτσι, δεν θα με πείραζε, όσοι δέχονται "ευγενικές χορηγίες" να το ξανασκεφθούν: Ότι δηλαδή, η αξία τους, δυνητικά, απομειώνεται στα μάτια των συμπολιτών τους..