Τρίτη 22 Μαΐου 2007

"Θωρακίζουν τη Βουλή με κάμερες και ανιχνευτές εκρηκτικών"

Τέσσερις θερμικές κάμερες τοποθετήθηκαν περιμετρικά του Μεγάρου της Βουλής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Β. Λαμπρόπουλου στο "Βήμα". Αξιωματικοί ανέφεραν στον αστυνομικό συντάκτη ότι οι κάμερες δεν θα εποπτεύουν τους γύρω δρόμους, οι δε καταγραφές τους θα αποθηκεύονται για διάστημα 24 ωρών. Στο άρθρο του Βήματος σημειώνεται ότι αφορμή αποτέλεσαν οι "απειλές" του "Επαναστατικού Αγώνα" κατά του κτιρίου της Βουλής.

>>1/2007: «..αν μπορούσαμε να φανταστούμε μια γενικευμένη εξέγερση στην Ελλάδα, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως το πρώτο κτίριο που θα κατεδαφιζόταν θα ήταν η αμερικανική πρεσβεία. Και το δεύτερο θα ήταν σίγουρα το Κοινοβούλιο».
>>5/2007: «Μπορεί αυτή (η πολυσυζητημένη επίθεση διαδηλωτών στο κοινοβούλιο) να είχε συμβολικό χαρακτήρα, όμως για μας ήταν μια ένδειξη των διαθέσεων που επικρατούν απέναντι στο κοινοβουλευτικό καθεστώς, το οποίο χάνει όλο και περισσότερο τα κοινωνικά του ερείσματα. Σε έναν επόμενο μεγαλύτερο ξεσηκωμό ίσως οι επιθέσεις εναντίον του κοινοβουλίου να μην είναι μόνο συμβολικές».


ΥΓ1 Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τη Βουλή για τους λόγους που οδήγησαν στην τοποθέτηση των καμερών, για τυχόν νέα μέτρα κλπ. Δεν είναι γνωστό εάν προηγήθηκε συζήτηση μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων για το θέμα.

ΥΓ2 Ρωτήσαμε τον εκπρόσωπο Τύπου της Προέδρου της Βουλής Π. Κάμπρα για το δημοσίευμα του Βήματος και μας είπε ότι το κοινοβούλιο ούτε συζητά ούτε δημοσιοποιεί θέματα ασφαλείας. Μας παρότρυνε, δε, να ρωτήσουμε εκείνους που τα συζητούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: