Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2007

Πληρώνω, πληρώνω!

Η διαφορά τιμής του νέου Play Station 3 της Sony στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη δεν ενδιαφέρει τόσο όσο αυτή της βενζίνης, που ενώ πέφτει παντού, στα ελληνικά πρατήρια κρατιέται στο ..ύψος της. Απλώς, είναι ενδεικτική της «συμπεριφοράς» της ελληνικής αγοράς, που απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ανταγωνιστική. Ηλεκτρονικά, ενδύματα, οικιακά είδη πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα από ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ασχέτως μεταφορικών, εργατικού κόστους, μεγέθους αγοράς κλπ. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της play.tm και της eurogamer, η παιχνιδομηχανή PS3 των 60GB θα πωλείται στη χώρα μας 659 ευρώ όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη θα στοιχίζει 599 ευρώ ενώ στην Ιρλανδία και στο ΗΒ θα διατίθεται προς 629 ευρώ. Την ίδια τιμή βρήκα στο Πλαίσιο.

Τις πταίει; Οι εισαγωγικές εταιρείες; Η επιτροπή Ανταγωνισμού; Οι large Έλληνες; Η απουσία καταναλωτικής συνείδησης/κινήματος; Το κράτος;

Εσείς τι λέτε;

3 σχόλια:

Γιωργος Μανουσακης είπε...

έχετε δίκιο, όμως σταδιακά η τιμή θα πέσει και στην Ελλάδα, όπως έγινε με το p.s. 2

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Λέω "η απουσία καταναλωτικής συνείδησης." Αυτό φταίει. Όπως όταν ο κόσμος βάζει βενζίνη στα ακριβά πρατήρια και δε ψάχνει λίγο παρακάτω. Και το PS3 αγορά από Ευρώπη - μη πω από Αμερική ακόμα καλύτερα, αλλά δε ξέρω αν λειτουργεί Ελλάδα.

e-politis είπε...

Τοσο η απουσια καταναλωτικης συνειδησης στη χωρα, γιατι οι Ελληνες δε δειχνουν διαθεση για να ερευνησουν την αγορα, να συγκρινουν και να καταληξουν στη φθηνοτερη και ποιοτικοτερη λυση. Οσο και η επιτροπη ανταγωνισμου που δεν παρεμβαινει σε περιπτωσεις οπου αδικαιολογητα οι εγχωριες επιχειρησεις πωλουν ακριβοτερα απο τις αλλες ευρωπαϊκες.