Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2007

Εκτός ΚΟ ΠΑΣΟΚ ο Κ. Κουλούρης

Προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Κυρία Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα


Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Σας ενημερώνω ότι, από σήμερα ο βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κίμων Κουλούρης δεν ανήκει στην δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Με τιμή

Γιώργος Α. Παπανδρέου


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καιρός ήτανε!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ Η ΑΦΟΡΜΗ;

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Αφορμή ήταν το σχόλιο Κουλούρη στη δήλωση Πάγκαλου για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Κουλούρης: «Ποιος είναι ο Πάγκαλος! Αυτός που αποκάλεσε τον Ανδρέα Παπανδρέου δωρολήπτη; Αυτός που συμμετείχε στην κίνηση των 4 και ακολούθως κατηγορούσε τον Σημίτη; Αυτός που διέσυρε την Ελλάδα με την υπόθεση Οτσαλάν; Δεν φταίει ο κ. Πάγκαλος, φταίνε οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ που τον θεωρούν μεγάλο στέλεχος του κόμματος».

libertarian είπε...

:) δεν ξέρω αν η αφορμή ήταν σωστή πάντως ο Κουλούρης δεν ανήκει στην εποχή μας. Είναι πολιτικός του χθές, εποχής Μαυρογιαλούρου... :Ρ

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ο χρόνος έπαψε να είναι με το μέρος του. Η αλήθεια είναι οτι μπαινόβγαινε στη μεθόριο της κομματικής νομιμότητας, δοκιμάζοντας τις αντοχές της ηγεσίας.
Ο Κ. Κουλούρης, όπως έλεγε χθες το βράδυ κορυφαίο κομματικό στέλεχος της ΝΔ,αγνόησε έναν αυτονόητο πολιτικό κανόνα που ορίζει οτι "για να μαζεύεις ψηφαλάκια, πρέπει ρε παπάρα να είσαι μέσα στα ψηφοδέλτια!"... Αλιεύοντας τις πρώτες εντυπώσεις στο περιστύλιο, δεν βρήκα πολλούς δυσαρεστημένους...Ένας συνάδελφός του, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μου είπε με επιτηδευμένη θλίψη "τον καϋμένο τον Κίμωνα...Τον έφαγε ο αρχηγός, πάνω που εκανε πλαστική στη μύτη και προσθετική μαλλιών!"
Θλιβερό το τέλος, όσων δεν ξέρουν πως να πεθάνουν...

Clandestino είπε...

Τουλάχιστον ο Κουλούρης είπε δημόσια μια γνώμη που εκφράζει μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. . Αν κάποιος έχει άλλη γνώμη για τον Πάγκαλο ας αντικρούσει τον Κίμωνα.

Κ.Τ - FREEBLOGGER είπε...

Η περίπτωση Κιμ.Κουλούρη -περαν απο τη σωστή επισήμανση για τα "ψηφαλάκια"- αναδεικνύει για μια ακόμη φορά στη μεταπολιτευτική περίοδο τα αδιέξοδα των κομμάτων-συνασπισμών ή όπως έχει ειπωθεί και γραφτεί στο παρελθόν των "κομμάτων-υπεραγορές". Και το "όλο Πασόκ" είναι ένα τέτοιου είδους κόμμα -ένα κόμμα που χρειάζεται ακριβώς για τις εκλογές αλλά παύει να είναι χρήσιμο την επομένη των αποτελεσμάτων της κάλπης. Δυστυχώς, ο ΓΑΠ έχασε τη χρυσή ευκαιρία να κάνει ένα βήμα παραπέρα απο το κληρονομημένο "όλο Πασόκ". Ισως, προσέφερε ένα σημαντικό στοιχείο για τη συνολική αναδιάταξη του κομματικού συστήματος στην Ελλάδα -ιδίως για τα κόμματα που διεκδικούν και αναλαμβάνουν να διαχειρισθούν εξουσία. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εκείνο που απομένει είναι ένας ανοιχτός και δημόσιος διάλογος για τα ίδια τα κόμματα στην επόμενη μέρα της μεταπολιτευτικής περιόδου - τη συγκρότηση τους, τη φυσιογνωμία τους και κυρίως το δυναμικό τους , είτε σε κοινοβουλευτικό, είτε σε στελεχιακό επίπεδο. Το ζήτημα είναι εξόχως επίκαιρο και άκρως προκλητικό.

Υ.Γ: Για να ξεκαθαρίσω τη προσωπική μου θέση επί του ζητήματος θεωρώ ότι θα ήταν πολύ πιό ειλικρινές και αποτελεσματικό για όλους η προώθηση της "εκλογικής λίστας" με άξονα τη συμφωνία σε μια καθορισμένη, σαφή και ευέλικτη ατζέντα κυβερνητικών πρωτοβουλιών και δράσεων και την υποστήριξη δίχως "υποσημειώσεις" και "δεύτερες σκέψεις" του υποψηφίου πρωθυπουργού στη θέση του παραδοσιακού μαζικού κόμματος ιδεολογικής ή πολιτικής ενότητας της. Ελπίζω να μην καταχράστηκα τη φιλοξενία σας...

Ανώνυμος είπε...

Αυτα που ειπε ο Κ.Κουλουρης για τον Θ.Πάγκαλο ισχυουν απολυτα, ο οποιος μαλλος πρεπει να ειναι ο πιο αντιπαθής μεσα στο ΠαΣοΚ.Αποδεικνυεται για αλλη μια φορα οτι ο Γ.Παπανδρεου εκπέμπει λαθος μυνήματα, τα δε στελεχη του ΠαΣοΚ ευρισκονται στη δυσκολη θεση να δικαιολογησουν κατοπιν εορτής τις κουτουλιες του αρχηγου