Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2006

Γιατί να δώσω αίμα;


Δηλαδή, πρέπει να κινδυνεύει κάποιος συγγενής μας ή να μας τάξουν "τριήμερον τιμητικήν"* για να δώσουμε αίμα; Συγνώμη για το "επιθετικό" πνεύμα αλλά, το να αφιερώσουμε δέκα λεπτά από τη ζωή μας, για μια φιάλη αίμα, δεν είναι τίποτα μπροστά στη σωτηρία ενός ανθρώπου. Μπορώ να σας αναφέρω πολλές "δακρύβρεχτες" ιστορίες με παιδάκια που μπαίνουν για εγχείρηση καρδιάς, για νέους που τσακίζονται στην άσφαλτο κ.α., οι οποίοι έχουν την ανάγκη μιας ευαισθητοποιημένης και οργανωμένης κοινωνίας.
Επειδή όμως αυτά -στην πραγματικότητα- δε συγκινούν, σκεφτείτε τη χρησιμότητα του να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης, καθώς ο ίδιος και οι δικοί του άνθρωποι αποκτούν άμεση πρόσβαση στις τράπεζες αίματος όταν το χρειαστούν, και πιστέψτε με, οι περισσότεροι από εμάς κάποια στιγμή στη ζωή μας θα το χρειαστούμε.
Η ευκαιρία για εμάς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τους εργαζόμενους στη Βουλή και τους βουλευτές δίδεται την ερχόμενη Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στο εντευκτήριο των βουλευτών από τις 09.00 έως τις 14.00. Η αιμοδοσία οργανώνεται από το σύλλογο των εργαζόμενων στη Βουλή, στη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού Γ. Ράλλη.
Και μη ξεχάσετε να ζητήσετε κάρτα εθελοντή αιμοδότη!

*για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, άδειες δεν προβλέπονται για τους δημοσιογράφους αιμοδότες..

Δεν υπάρχουν σχόλια: