Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2005

ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΓΚΑ


Ο άθλος της Ντόρας Νταϊλιάνα

Πού θα οδηγείτο το Κοινοβούλιο χωρίς προστάτες και η δημοσιογραφία χωρίς δεοντολόγους; Στο αποτρόπαιο σημείο, να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων της αίθουσας των κοινοβουλευτικών συντακτών, αφίσα από την πρόσφατη συναυλία του Γιώργου Μάγκα στην Αθήνα - και μάλιστα την ημέρα που συζητείτο στη Βουλή επερώτηση για τον Πολιτισμό!

Ευτυχώς λοιπόν που βρέθηκε η Α.Ε. Λαίδη Νταϊλιάνα για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να δηλώσει μπροστά στους αποσβολωμένους συναδέλφους της, ότι σε περίπτωση που ο υποφαινόμενος αναρτούσε την αφίσα του Γιώργου Μάγκα, θα την έσκιζε. Στην πραγματικότητα όμως, επειδή οι καλοί τρόποι της αρθογράφου της «Ελευθεροτυπίας» προφανώς δεν της επέτρεπαν κάτι τέτοιο, περιορίστηκε να αποκαθηλώσει την αφίσα από τον πίνακα των ανακοινώσεων και να την πετάξει κάτω!

Δεν θα περιμέναμε βεβαίως από την κα Ντ.Ντ. να γνωρίζει τον ελληνογύφτο βιρτουόζο του κλαρίνου, τις αναφορές γι’ αυτόν στο διεθνή Τύπο, τη συμμετοχή του στο αφιέρωμα του MTV για τη βαλκανική τζαζ, τη βράβευση ταινίας με θέμα τη μουσική του από τον υπουργό Πολιτισμού το 2003, ή έστω τις αναρίθμητες σχετικές αναφορές των πολιτιστικών σελίδων της εφημερίδας της. Ούτε βεβαίως προτιθέμεθα να την εγκαλέσουμε σοβαροφανώς επί ρατσισμώ.

Εξομολογούμαστε απλώς δημοσίως το αμάρτημά μας και παραδεχόμαστε ότι με τέτοιους υπερασπιστές, το κύρος του Κοινοβουλίου και του επαγγέλματός μας δεν πρόκειται να καταρρακωθεί εις τον αιώνα.

1 σχόλιο:

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Με κάποια χρόνια απελπιστικής καθυστέρησης Αντρέ, σου βγάζω το καπέλο!!!