Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2005

Πρόγραμμα Βουλής 28/11-2/12/2005

Πρόγραμμα Βουλής 28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2005

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2005
18.00 (151) Επιτροπή «ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ»: Ενημέρωση από εκπροσώπους του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, σχετικά με τη διαφάνεια στον αθλητισμό και τα προνόμια, που παρέχονται στους αθλητές, που έχουν τιμηθεί με διακρίσεις.
18.00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
19.00 (ολομέλεια) Επίκαιρη ερώτηση βουλευτών

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2005
10.00 (151) Επιτροπή «ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ»: Έγκριση του σχεδίου Έκθεσης της Επιτροπής.
12.00 (Γερουσίας) Επιτροπή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Επεξεργασία του σχεδίου νόμου «Φόρος προστιθέμενης αξίας στις νέες οικοδομές, μεταβολές στη φορολογία κεφαλαίου και άλλες διατάξεις».
17.30 (150) Επιτροπή ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Ενημέρωση από τη δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη για τις πολιτικές προστασίας περιβάλλοντος του Δήμου της Αθήνας.
18.00 (Γερουσίας) Επιτροπή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Εξέταση του σχεδίου νόμου «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2006».
18.00 (ολομέλεια) Ερωτήσεις-Αναφορές
Α1.του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Σγουρίδη σχετικά με προκηρυχθείσα μελέτη που αφορά το χωροταξικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας.
Α2.του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Σκοπελίτη σχετικά με την πλήρωση των κενών θέσεων διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.
Β.1του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εμμανουήλ Στρατάκη σχετικά με την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου και του Σταδίου Μοιρών.
19.00 (ολομέλεια) Συζήτηση και ψήφιση ενιαία επί του σχεδίου νόμου: «Εισαγωγή στην Ελληνική Αγορά των Βιοκαυσίμων και των άλλων Ανανεώσιμων Καυσίμων»

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2005
10.00 (Γερουσίας) Επιτροπή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Επεξεργασία του σχεδίου νόμου «Φόρος προστιθέμενης αξίας στις νέες οικοδομές, μεταβολές στη φορολογία κεφαλαίου και άλλες διατάξεις». (ακρόαση φορέων, 2η συνεδρίαση)
10.30 (ολομέλεια) Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις αιτήσεις άρσης της ασυλίας των βουλευτών 1.Πέτρου Μαντούβαλου, 2.Κωνσταντίνου Μπαντουβά, 3.Μάρκου Μπόλαρη, 4.Αθανάσιου Παπαγεωργίου.
11.30 (ολομέλεια) Συζήτηση και ψήφιση ενιαία επί του σχεδίου νόμου: «Επιτάχυνση της διαδικασίας για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας».
09.30 (151) Επιτροπή «ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»: Εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικών με τη θεραπεία χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών.
10.30 (150) Επιτροπή ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: Εκλογή Προεδρείου, Ενημέρωση της Επιτροπής από τον καθηγητή Ιωάννη Τσουκαλά, γγ Έρευνας και Τεχνολογίας.
12.00 (151) Επιτροπή ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ: Εκλογή Προεδρείου.
12.15 (151) Επιτροπή ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: Εκλογή Προεδρείου.
12.30 (151) Επιτροπή ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ: Εκλογή Προεδρείου.
12.45 (151) Επιτροπή ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ: Εκλογή Προεδρείου.
18.00 (Γερουσίας) Επιτροπή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Επεξεργασία του σχεδίου νόμου «Φόρος προστιθέμενης αξίας στις νέες οικοδομές, μεταβολές στη φορολογία κεφαλαίου και άλλες διατάξεις». (3η συνεδρίαση)

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2005
10.30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
Α1.του βουλευτή της ΝΔ Γεωργίου Κοντογιάννη σχετικά με την αποκατάσταση του στεγάστρου στο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.
Α2.του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εμμανουήλ Όθωνα σχετικά με την κάλυψη των κενών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο νομό Ρεθύμνου.
Α3.του βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου σχετικά με την παρουσία αστυνομικών στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων της Αθήνας κ.λπ..
Α4.της βουλευτού του ΣΡΑ Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη σχετικά με το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό της χώρας μας.
Β1.του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αθανασίου Παπαγεωργίου σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων του Ιδρύματος Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης κ.λπ..
Β2.της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης να ενσωματώσει στις λαϊκές αγορές των συμβατικών προϊόντων και τα βιολογικά προϊόντα κ.λπ..
Β3.του Βουλευτή του ΣΡΑ Αθανασίου Λεβέντη σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» κ.λπ..
11.30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της πρότασης νόμου του ΣΡΑ «για τη θεσμοθέτηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και συνοδευτικών υπηρεσιών κοινωνικής υποστήριξης».
09.00 (151) Επιτροπή ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ: Ενημέρωση από την υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου και τον πρόεδρο του Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) Χρήστο Λεοντάρη για θέματα λειτουργίας του Οργανισμού.
09.00 (Γερουσίας) Επιτροπή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Επεξεργασία του σχεδίου νόμου «Φόρος προστιθέμενης αξίας στις νέες οικοδομές, μεταβολές στη φορολογία κεφαλαίου και άλλες διατάξεις». (ακρόαση φορέων, 4η συνεδρίαση)
10.00 (Γερουσίας) Επιτροπή ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Συζήτηση και ψήφιση επί του σχεδίου νόμου: «Απελευθέρωση Αγοράς Φυσικού Αερίου».
15.00 (223) Επιτροπή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Εξέταση του σχεδίου νόμου «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2006».

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2005
10.30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
Α1.του βουλευτή της ΝΔ Ιωάννη Γιαννέλλη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, σχετικά με την ίδρυση Εφετείου Βορείου Αιγαίου.
Α2. της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρας Τζάκρη προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τον υπολογισμό της ηρτημένης παραγωγής βάμβακος στο νομό Πέλλας.
Α3.του βουλευτή του ΚΚΕ Αντωνίου Σκυλλάκου προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, σχετικά με την παρουσία αστυνομικών στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων της Αθήνας κλπ
Α4.του προέδρου του ΣΡΑ Αλέξανδρου Αλαβάνου προς τον πρωθυπουργό, σχετικά με τις υψηλές τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα κ.λ.π. (θα απαντήσει ο υπουργός Ανάπτυξης)
Β1.του βουλευτή της ΝΔ Άρη Σταθάκη προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ σχετικά με τις καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες, τον καταλογισμό των ευθυνών κλπ
Β2.του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημητρίου Βαρβαρίγου προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, σχετικά με τον επανακαθορισμό της οριογραμμής του παλαιού αιγιαλού στο δημοτικό διαμέρισμα Καλαμακίου του Δήμου Λαγανά Ζακύνθου.
Β3.του βουλευτή του ΚΚΕ Νικολάου Γκατζή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την καταβολή ολόκληρης της επιδότησης στους δικαιούχους παραγωγούς βρώσιμης ελιάς των νομών Φθιώτιδας και Μαγνησίας.
Β4.του βουλευτή του ΣΡΑ Αθανασίου Λεβέντη προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών σχετικά με την αποζημίωση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες κατοίκων της ανατολικής Αττικής, την κατασκευή των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων κλπ

Β5.του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Ανδριανόπουλου προς τον υπουργό Πολιτισμού, σχετικά με τα επεισόδια οργανωμένων οπαδών ομάδων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες κλπ
11.30 (ολομέλεια) Επίκαιρη ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το διαγωνισμό του υπουργείου Εθνικής Αμύνης για τους Επαγγελματίες Οπλίτες της ΠΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή βδομάδα σε όλους.
Γλυκό, δροσερό απόγευμα, ύστερα από μια ζεστή, ηλιόλουστη μέρα, στο μεταίχμιο φθινόπωρου και χειμώνα.
Καθώς λοιπόν αποχαιρετάμε το φθινόπωρο για να μπούμε στον αστερισμό των γιορτών, μια σύντομη -έστω και φανταστική- απόδραση από τους σκληρούς ρυθμούς της πόλης μπορεί να μας δώσει μια ανάσα για να συνεχίσουμε.
Κάπως έτσι, σε μια αυθόρμητη ανάγκη εξισορρόπησης, λίγο εξπρεσιονιστικά ίσως, γράφτηκε το ποίημα που ακολουθεί και το αφιερώνω στους αγαπητούς συναδέλφους.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Δέσμες φωτός
χρυσές, ασημένιες, χαλκόχρωμες
σπρώχνουν
κλαδιά και φυλλώματα
τη στέγη
βαθύσκιωτου δάσους
ζητούν να περάσουν.
Να μια αχτίδα
σ' ανάλαφρο χορό
με ένα φύλλο...
Κι άλλες πιο πέρα
που με λαμπυρισμούς
περιστροφές
σπειροειδή πετάγματα
την ήσυχη ζωή
την κουρνιασμένη
γλυκά αφυπνίζουν.
Κίτρινες λάμψεις
καφετιές, κοκκινωπές
μαβιές και γκρίζες
για λίγο στροβιλίζονται
πριν στο υγρό χαλί ξαπλώσουν.
Και μια ηλιαχτίδα ατίθαση
και παιχνιδιάρα
σ' ενός ποδήλατου τις ρόδες
πάει και σκαλώνει.
Τρέχει εκείνο να ξεφύγει
μ' αυτή γερά τεντώνεται
σαν τη χορδή ενός τόξου.
Ακτίνες, σέλα και τιμόνι
ορμούν μπροστά
τον άνεμο στοχεύοντας.
Τρέμει το φως.
Ένα πορτοκαλί καπέλο
ξάφνου
πετιέται στον αέρα
απ' του φωτός και του ποδήλατου την πάλη
φλογισμένο.
Η αχτίδα
ξεγελασμένη
από το χρώμα που της μοιάζει
το ηλιόχρωμο καπέλο κυνηγάει.
Κι όταν το φτάνει,
εκείνο
γέρνει μαλακά
και της χαμογελάει.
Μαζί
τα βρήκε το σκοτάδι
με τα φτερά τους διπλωμένα.
Η ηλιαχτίδα
χρυσή κορδέλα είχε φτιάξει
γύρω
απ' το πορτοκαλόχρωμο καπέλο
που γελασμένη
γύρεψε να πιάσει.